Русия с отсрочка за газа за Украйна до понеделник

Днес тристранните преговори ще бъдат подновени
11 юни 2014 07:22,
21
Русия с отсрочка за газа за Украйна до понеделник
Снимка: архив, Reuters

Русия отлага за 16 юни въвеждането на системата за предплащане на газовите доставки за Украйна. Това заяви тази нощ президентът на "Газпром" Алексей Милер след среща с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите му след снощните консултации с Европейската комисия (ЕК) руската страна е решила да направи стъпка с цел продължаване на конструктивните разговори. Тоест режимът за предплащане на заявения обем природен газ ще влезе в сила за Украйна не от утре, а от понеделник, 16 юни, в 10 часа московско време.

Още по темата
Милер каза, че "съответните разпореждания" вече са предадени в "Газпром".

За днес от 9,30 ч. средноевропейско време е предвидено подновяване на тристранните преговори между Русия, Украйна и ЕС. Те ще бъдат предшествани от двустранни консултации на ЕК с Русия и с Украйна.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин е уведомил по телефона германския канцлер Ангела Меркел, че руската делегация на преговорите в Брюксел за украинския газов дълг ще действа с цел постигане на споразумение, предаде ИТАР-ТАСС.

Според съобщението на пресслужбата на Кремъл Путин е подчертал, че "въпреки възникналите трудности руската делегация е упълномощена да продължи разговора от конструктивна позиция с цел постигане на взаимно приемлива договореност".

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
19 преди 9 години
До Анонимен 3по- долу е за анонимен 3, злобен, глупав, некадърен ***
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименти си най-отвратителния ***, злобен, глупав, некадърен наркоман!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия, спирай газа и прави Южен поток.Да видим дали САЩ ще даде пари на украинските олигарси да си купуват газ. Няма да им дадат. САЩ само вземат
16
1
 
4
 
! Отговори
bievik преди 9 години
До СтаваNeshto ne razbirash mi se struva.......... Rusiq prodava gas..... evtin gas Nqma durjava v sveta na koqto da ne i e neobhodim proroden gas i tova e po razbiraemi prichini . Ako *tkiq ES se otkaje ot ruskata gas shte trqbva da kupuva dosta po skupa takava ot drugo mqsto. Tova oznachava golqm udar po i bez tova krehkata ikonomika na ES. Rusnaka shte nameri koi da mu kupuva prirodniq resurs,zashtoto ima golqmo tursene po sveta, ama tupiq evropeec kak she si udrq glavata
15
6
 
4
 
! Отговори
Става лайна преди 9 години
След понеделник пак ще има отсрочка. Щатите водат преговори за закупуването на Украинския газпром. Затова не искат Южен поток, след като закупят Украйнския газпром. Не само Южен поток, но ще блокират Руския газпром, когато си поискат. Русия нека си спи, скоро ще се събуди в кошмара, който тя самата си нахаква с тази си пасивност. Русия ще загуби голяма част от Европейския пазар - това я очаква. Яценюк нарочно бави до закупуването на Украинския газпром.
14
1
 
7
 
! Отговори
До номер 11 преди 9 години
До 11. Цената от 285$/1000куб.м. е Обвързана с десетина други условия, които вече Не Съществуват. Дне на Украхна им Е предложена старата цена по която е плащал Янукович, човека на Русия, според атлантиктроловете. ЕС смята тази цена за Нормална. Яйцефют - не!
13
1
 
7
 
! Отговори
Москва (не) ВЯРВА на преди 9 години
М-да-а ... ЕС убеждава РФ, че парите, дето отидоха за наемниците, ще възкръснат, и ще идат по сметките на Газ-промоушън. РФ пък, не може да се цупи, заради ЮПаток, който засега плува в езерото Мъчиган. Едва ли ЕС ще извади 1,95млрд.$ ... Чудещите се откъде да намерят 3 атомни бомби и да ги метнат по Русия Украйдци, никога, ама никога няма да платят старите си дългове. Остава да чакаме на ЕС да И просветне какво е това дето и е до коленете, и толкова плошо мерише.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе какви отсрочки дърпайте им шалтера на тези народоубйци
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зинаОт кога ЕС е арбитър та се меси в търговските отношения между две страни. Нещо много взеха да се имат за голямата работа. Нито Русия нито Украйна са членове на ЕС.--------ЕС, скоро ще яде големия бахур.*** си развалят отношенията със стратегически пратньор, докато китайците им крадат пазарите, сега и доставчика на ресурси.
10
16
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Господинчо, спора е за цената на газа. Украйна има подписан договор за 268 долара от 2013 година и настоява да си плати газа по тая цена, което е и редно по действащия в момента договор. Русия самоволно вдигна цената на 400 долара без никакви подписани договори. На ЕС взе да му писва от този спор и по соломоновски започнаха да уговарят Украйна и Русия че най-справедлива била цена от 350 долара. Що се отнася до заплащането, Украйна има предостатъчно пари в момента.
9
3
 
22
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 9 години
На Украйна са дадени нови три дни отсрочка да погаси задължението си от 2,5 млрд. долара към Газпром !Ако тя направи това няма да има средства да плаща на НАЦИОНАЛНАТА си гвардия която се бие при Славянск !!!Варианта да се откаже от плащането е САМОУБИЙСТВЕН за ЕС !!МЪРТВАТА ХВАТКА НА ПУТИН ВОДИ КАТО ПОСЛЕДИЦА ДО ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ НА УКРАИНСКА АРМИЯ НАПУСКАЩА ПОЗИЦИИТЕ ПРИ СЛАВЯНСК ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ !На ЕС не остава нищо друго освен да плати сметките на Украйна !ИСКАХТЕ Я - ВАША Е !
8
1
 
15
 
! Отговори
bg преди 9 години
До Анонименцял свят се топли на газ бе пашкул.жалко че има толкова глупави хора.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 5: Неграмотен/на си !
6
1
 
39
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Средната цена за ЕС за 2013 е 380 евро за 1000м3 , но украйнците исакт да са в ЕС , но да не плащат по европейски цени а по приятелски по 268 .Не са ли андрешковци ?
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това заяви тази нощ президентът на "Газпром" Алексей Милер след среща с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде ИТАР-ТАСС.----------------------------------------------------------Защо на Милер не му сложиха санкции, и на Йотингер, да видим как щяха тогава да се оправят великите сили ... :)
4
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой се топли зимно време нa гaз бре пид.л 2? ти гъзифицирaн с дебелa тръбa ли си? КAМИНA НA ДЪРВA И БОЙЛЕР НA ТВЪРДО ГОРИВО, БAНЯТA И ПРИ -30 Е БAНЯ, A НЕ УМРЕЛA ОТ СТУД ПAНЕЛНA КУТИЙКA! Ви е.. рускaтa гaз!
3
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 1: "зина", агентурното ти името издава чий интереси защитаваш !...хайде: чамодон, вокзал, ....убегал !
2
1
 
24
 
! Отговори
Бял бродник преди 9 години
Идеме, идеме ... И зимата иде.
1
2
 
37
 
! Отговори
зина преди 9 години
От кога ЕС е арбитър та се меси в търговските отношения между две страни. Нещо много взеха да се имат за голямата работа. Нито Русия нито Украйна са членове на ЕС.