В Украйна започна да действа мирен план

Огънят да бъде спрян, предложи Порошенко
16 юни 2014 18:37,
157
В Украйна започна да действа мирен план
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че от днес в страната започва да действа мирен план, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ще бъде предложено прекратяване на огъня като начало на мирния план на президента. Надявам се това да стане още тази седмица", каза Порошенко на заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана. Той каза, че не е необходимо да се навлиза в "продължителен преговорен процес" и че основната част от мирния му план е изложена в речта му при встъпването в длъжност като държавен глава.

Т.нар. опълченци в "Донецката народна република" съобщиха, че вчера вечерта над селището Горловка са били свалени два безпилотни самолета на правителствените сили.

Други опълченци, в "Луганската народна република", казаха, че правителствените сили тази нощ отново са обстрелвали с миномети и оръдия село Металист, отстоящо на няколко километра от Луганск.

Неизвестни въоръжени лица са влезли днес в Донецк в клон на Националната банка на Украйна, съобщи кметът на града Александър Лукянченко. По думите му в центъра на Донецк положението е напрегнато и затова гражданите не трябва да минават в близост до банката.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до 38Шaпкaр руски ферментирaл ти е мозъкa ве бейби, смърди тa не се трaе, aйде бегaй до WC то изсипи съдържaнието в дупкaтa!
37
2
 
22
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"И ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ РУСИЯ? НИЩО!!! ЩЕ СЕДИ И ЩЕ ГЛЕДА И ТОЛКОВА."Не че съм кой знае какъв фен на Русия, ама като гледам, те досега също така само седяха и гледаха. И някакси Украйна й се обезцени валутата с 50%, инфлацията й е 200%, газта им е спряна(а преди това на двойни цени), загубиха Крим и 2 милиона население, загубиха 2/3 от военноморският си флот, задлъжняха с около 5 млрд $ към МВФ. И още разни неща. Все хубави.Ако Русия продължи да седи и гледа със същите темпове... лошо.
36
26
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Aко русия нaхлуе в Укрaйнa, НAТО ще се нaмеси, чрез голямa военнa достaвкa зa Укрaинските ни бойни брaтя, товa и сегa се обсъждa кaто ефикaсен вaриaнт зa пречупвaне нa рускaтa aгресия! Директнa войнa между НAТО и русия поне до изгрaждaнето нa ПРО нa Укрaинскa земя нямa дa имa! Но Укрaйнa до 1- 2 години ще бъде член нa НAТО и тaм войнaтa ще спре, единствения вaриaнт зa *** е директнa инвaзия и ритуaлно сaмоубийство! Дa живее Укрaйнa в Европa!
35
3
 
12
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До казах напротив Руската армия търпи много и като почне изведнъж навлиза и става страшно. Нали видя в Грузия какво става . А нато няма толкова качествени ракети да агресира тъй като Русия може да ги прихваща всички модели. А Руските ядрени ракети като цяло са неуловими от американската Противоракетна отбрана тъй че и с нато е свършено. А и източно европейските държави България Румъния Унгария и Чехия в този случай ще излязат от нато. По сценарий на източна Украйна и Българската армия скоро ще влезе в Македония и ще мачка макитата лъжци
34
2
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До казах!до28 При инвазия на Русия,НАТО няма да се намеси военно,защото това ще е края на САЩ,Европа и европейска Русия!Останалия свят ще е радиоактивно заразен.Ще мъчат да унищожат Русия чрез санкции,като я обявят официално за агресор в ООН.Ама трудна работа,светът вече не е същия!
33
5
 
35
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 9 години
По-скоро България в Руската федерация!
32
2
 
3
 
! Отговори
казах! преди 9 години
До Ст Лейтенант ИванКаква българска армия, бе, хахахах. Филмар. Къде я видя тая армия? Ти осъзнаваш ли колко дни не си си пил хапчетата? Сигурно утре за Неаполеон ще се мислиш :D
31
3
 
10
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"ОМЕКНАХА ДА, САМО ДЕТО РУСНАЦИТЕ РАЗЧИТАХА НА НАСИЛИЕ СЕГА НАСИЛИЕТО СПИРА И РУСИЯ ПАДА, АРЕ ЧАО. УКРАЙНА В ЕС И НАТО"Украйна в ЕС няма да влезе. Само ще се "асоциира". Щото така им е изгодно на ЕС(да не са луди да пуснат 40 милиона бедни украинци да бродят свободно из Германия, Франция и Англия - те от 6 милиона българи пропищяха). В НАТО ще влязат в ролята си на жив щит срещу Русия.А за насилието - запази си смешната гледна точка за себе си. Спомни си кой избива мирно население.
30
4
 
1
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 20 Както казах Турция не може да взима земи в които Българското население е коренно. Който си е коренен жител той си е господар в своя дом. Такова е международното право. А Руското население е коренно в Украйна и украинската народност е измислена тъй че тя няма права над коренното руско население. Македония е също измислена народност а в източните части има хора с българско съзнание. И скоро и те ще се вдигнат да навлезе Българската армия
29
0
 
3
 
! Отговори
към 29 преди 9 години
Едва ли да са омекнали. По скоро - юдейска врътка.
28
1
 
5
 
! Отговори
дъ 25 преди 9 години
Извинявай, смениха номерацията и изказванията. Това , което писах по-долу не се отнася за теб, а за една откачалка от ГЕРБ.
27
3
 
9
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
Спряха им газта и омекнаха. Съвпадение? Не вярвам...
26
18
 
3
 
! Отговори
казах! преди 9 години
До Ст Лейтенант ИванЗа руските наемници, изпратени от *** в Украйна нищо не казваш, ***! За чеченците пак нищо не казваш. Колко рубли ти плащат да плюеш по форумите? Руснаците няма да влязат в Украйна официално, защото нато ги изнася за няколко часа оттам без един оцелял. Затова ще продължават да си внасят наемници неофициално като тоталните нещастници. Ама тоталитаризъм, какво да правиш. *** и Лукашенко са ДИКТАТОРИ!
25
3
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Драги приятелю, какъв е този език? Да не си пропуснал първите 7 години? По-добре се скрий някъде.
24
2
 
8
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 11 Фашистите *** са в Украйна. И убиват руско население. Но Руската армия ще навлезе и ще смачка с танкове украинската армия. Както смаза грузинската армия направо ги изби като олигофсени щото са такива грузинците. А сега ще бъде ликвидирана украинската армия от Руската и ще подпише Безусловна капитулация. А после към военопленически лагери ще ходите дарагие украинць
23
0
 
1
 
! Отговори
казах! преди 9 години
До NikiОт опит го знаеш това, нали?
22
3
 
14
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До Анонимен Ако Русия бъде въвлечена в украинския конфликт, войната няма да е нито продължителна, нито пък скъпа, спомнете си август 2008г в Грузия! Колко дни трябваше на руснаците, за да пречупят мераците на грузинската армия, която, както и сега в Украйна, беше подтиквана от САЩ и НАТО, да нахлуе в отцепилите се райони!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14:Ние Кърджали няма да го даваме на Турците, те сами ще си го вземат когато имат изгода от него.И няма да бъде само Кърджали, но и Разград и Силистра и Родопите - не са рекли, не са го направили при нашите военни съюзници сега.А беше време когато имаше Ямболска Ракетна Бригада, която за броени минути можеше да изпепели Европейската част на Турция, но това бяха "лоши, комунистичеки ракети" и ние ги нарязхме за кефа на НАТО.
20
3
 
3
 
! Отговори
до лейтенантченцето преди 9 години
Глупости! Нещо двойни стандарти налагаме май, а? По твоята логика Турция взима всички територии с над 40 процента турско население. Айде турски сепаратисти, къде сте, бе?! Идвайте за Кърджали, Шумен, Разград и каквото си изберете още!
19
2
 
1
 
! Отговори
зизи преди 9 години
До казах!ама нали знаеш колко му е дълга на танка чушката купи ли си достатъчно вазелин?