Украински военен самолет летял до Боинга преди катастрофата

Данните изнесе руското министерство на отбраната
Обновена: 21 юли 2014 19:18 | 21 юли 2014 17:21, Елка Василева
763
Украински военен самолет летял до Боинга преди катастрофата
Снимка: архив, Reuters

Украински изтребител Су-25 се е намирал на 3 до 5 км от малайзийския Боинг малко преди той да катастрофира, заяви генерал-лейтенант Андрей Картополов от Генералния щаб на руските въоръжени сили, цитиран от Франс прес и ИТАР- ТАСС.

Регистрирано е издигането на украински самолет Су-25 в посока на малайзийския Боинг, който тогава е бил отдалечен на 3 до 5 км. Су-25 може да достигне височина 10 000 м. Той въоръжен с ракети "въздух-въздух", които могат да поразят цели на разстояние до 12 км и гарантират унищожаването на целта до 5 км, каза Картополов, началник на Главното оперативно управление на руския Генщаб.

Още по темата

Това се потвърждава от видеокадри, получени от Ростовския център за наблюдение. Бихме искали да получим отговор на въпроса с каква цел украинският самолет е извършвал полет в граждански коридор и на едно полетно ниво с малайзийския Боинг, каза Картополов на пресконференция в министерството на отбраната.

Су-25 е щурмови самолет руско производство, предназначен за оказване на денонощна подкрепа на сухопътни части при пряка видимост на целта, а също така унищожаване на обекти със зададени координати при всякакви метеорологични условия.

На мястото на разрушаване на пътническия самолет е бил регистриран нов въздушен обект, който е бил наблюдаван в продължение на 4 минути. Обектът се намирал над мястото на катастрофата с цел контрол на ситуацията.

Данните от обективния контрол на руското министерство на отбраната сочат, че след като прелетял над Донецк, малайзийският Боинг се е отклонил от маршрута си с 14 км, посочи Картополов. Лайнерът започнал да губи скорост на 51 км от границата с между Украйна и Русия, сочат данните от Ростовския център за въздушно движение.

По думите на Картополов причините за отклонението на самолета от курса му може да бъдат посочени само след разшифроване на черните кутии. По данни на руското министерство на отбраната Боингът е направил опит да се върне на зададения маршрут.

От момента на започването на падането на самолета до момента на изчезването му от екраните на радарите са минали три минути, добави Картополов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


763
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До xnKoi blizki,be priqtelu?Ot ranni zori gledam NOS,holandska televiziq-voenni po4esti,bdenie na mladi hora,ne koi znai kolko kato broi,carkvni slujbi i nikoi blizak ne be6e daden,ne vidqh nikoi da pla4e.Koi blizki???I dai obqsnenie za6to ima6e goli trupove?I za6to sled kato samoleta izgorq ne izgorqha 4isto novi4kite dokumenti/pasporti na patnicite i 4e kak uslujlivo bqha na edna kup4inka,4e i edi s dup4ica=nevaliden???
531
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопI kato e taka,za6to e imalo goli trupove?I za6to sled kato e izgorqla ma6inata 4isto novi dokumenti se pokazaha na kup4inka,Haide 6ope,opitai da misli6,ta daje i misleneto da ne ti e nai silnata 4ast,6te se spravi6.
530
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 9 години
До АнонименВоенни казаха, че за кратко може да се вдигне до 10000 м. Защо самолетът, летял на 35000 фута височина е слязъл на 33000? ЗАщо е намалил скоростта (от 900 км/час до 200 км/час)? Защо се е отклонил с 14 км?
529
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко и компания изтрепаха народа в Украйна Почнаха с снайперистите на Мейдана, които стреляха на месо по хората, палиха живи хора в Одеса и казваха, че те сами са се запалили, трепаха майки и деца в Донбас и обстрелваха блокове и къщи ... Накрая почнаха да свалят и самолети над Украйна ! Срам за Порошенко, Турчака, Яйцето, Коломоски, ... и цялата пасмина покрай тях. Убиици от класа !
528
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бивш репортер на агенция Асошиейтед прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии. При липсата на подобаващо разследване на трагедията, до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказва съвсем различна история, съобщава infowars.
527
0
 
0
 
! Отговори
Kosto преди 9 години
Videcha vav vazducha dva samoleta i slusacha dve strelbi nikakav buk nee strelial
526
2
 
7
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 658Не си бил много силен по история, нали?
525
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия не беше насъсквала Сърбия в Междусъюзническата война, сега щяхме да сме сила от ранга на Франция и Германия.Русия е против Съединението на България.Русия има сметка да сме слаби, за да може да има контрол и влияние над нас,
524
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украински военен самолет летял до Боинга преди катастрофата"Tова го казаха руснаците.Как пък не! Су-25 има таван на полета 7000 метра (при добри условия 8000). Не може да стигне пътническия Боинг който е бил на 10 000 метра.
523
9
 
28
 
! Отговори
Бай Киро преди 9 години
стига сте плюли по руснаците бе мекерета! Ние си ги обичаме и знаем, че американците са виновни за тези кризи. *** продажници, родителите ми са ги бомбардирали американците и англичаните през втората световна, а руснаците не са ми направили нищо нито на мен нито на рода ми. Така че, *** русофоби, мразя ви, вие сте срам на българския народ !
522
1
 
3
 
! Отговори
Натали преди 9 години
До СкърбщГоспод като наказва, първо лишава от разум
521
24
 
10
 
! Отговори
читател преди 9 години
Руската комунистическа хиена надига глава.Готова е за нови кървави действия.Този режим е способен само на война и нищо друго.За 70-80г. нищо не бе създадено освен лагери и терор.Резултатът е тотално промити мозъци готови на всичко.
520
23
 
9
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Ама как са летели. Крило до крило, рамо до рамо ли? Пилотите от двата самолета да не би да са си подавали цигари през прозорците на пилотските кабини? Или пък един върху друг са летели. Може би пък един зад друг на 2-3 метра разстояние. Единият дърпал с въже другия, щото му вършил бензинът, пардон, самолетното гориво. Чудно как вихърът от двигателите на Боинга не са начупили на трески военния самолет отзад, но това явно е някаква "руска военна технологична тайна" на ГРУ и ФСБ. Магия след магия..
519
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От девет дерета вода ще докарат, но ще си намерят оправдание!
518
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като тавана на изтребителя е 7 км. и има ракети, които гарантирано свалят всичко на 5 км. не е ли възможно да го е свалил той, а? Или пък Бук-а на украинците, или пък гръмотевица от Дедо Боже...версиите са сто, въпроса е какво прави тоя Боинг във военна зона?
517
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 78А кой свали южнокорейския самолет ???
516
7
 
30
 
! Отговори
78 преди 9 години
УКРАЙНЦИТЕ СА БЕЗДАРНИЦИ . НЕ ВЗРЕВИХА ЛИ АТОМНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА ЧЕРНОБИЛ,НЕ СВАЛИХА ЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ ДРУГ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ..СЕГА ПАК НИ ЛУК ЯЛИ НИ ЛУК МИРИСАЛИ ..
515
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тавана на полета на тази бракма е 7000 м. Руснаците като го знаят много добре, защо говорят глупости - летял на един ешалон с Боинг-а т.е. 10300 м. !!!
514
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер противни са ми ***, които обиждат руснаците - сега щяхме да измираме, като кюрдите, ако "мършите руснаци" не ни бяха освободили преди 136г. Убеждавам се, че голяма част от българите са уникални мизерници и неблагодарници. Да, минало е много време. ОК, ама кой ти дава право да обиждаш цели народи - независимо дали са американци, руснаци, евреи, немци...Вземете се в ръце и прочетете една книга по история, илитерати! Великите нации си остават Велики сили...
513
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно, как добре действа пропагандната машина и на двете страни...Въпроса тук не е кой е свалил самолета, а защо граждански полети се пускат над зона с активни военни действия. И за това са виновни украинците, без никакво съмнение.