Затворници бягат след артилерийски обстрел на украински затвор

Донецк е обстрелван от седмица, 20 000 души са без електричество
11 авг 2014 16:49, Елка Василева
4
Затворници бягат след артилерийски обстрел на украински затвор
Снимка: Reuters

Над 100 затворници избягаха в Източна Украйна, след като артилерийски снаряд порази силно охраняван затвор, предаде ДПА, като се позова на съобщение на украинските власти.

Един затворник е загинал, а 18 били ранени, след като снарядът улучил снощи затвора, който се намира в югозападен район на Донецк, съобщи общинската управа.

Още по темата

По думите им последвал бунт, по време на който 106 затворници напуснали затвора. Някои са се върнали днес сутринта, но данни ще бъдат огласени едва довечера, посочи местната власт.

Асошиейтед прес предаде, позовавайки се на представители на украинската държавна служба за затворите, че са се върнали 36 затворници. Агенцията допълва, че засега не е възможно да се провери това твърдение.

Най-голямата останала крепост на проруските сепаратисти в Източна Украйна - Донецк, е обкръжена от правителствени сили и е подложена на артилерийски обстрел през последната седмица, отбелязва ДПА.

Най-малко десет жилищни сгради, магазини и гаражи са били поразени от ракети през изминалата нощ, заяви говорителят на общинския съвет в Донецк Максим Ровински, цитиран от Асошиейтед прес.

Той добави, че 20 000 души са без електричество, а според някои оценки 400 000 души са напуснали града, чието население преди конфликта беше един милион души.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
8
 
! Отговори
БОЗНИ преди 9 години
ДА СЕ ОПЛАКВАШ ОТ КАЗАРМАТА ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СИ МЪЖ..ТИ СИ МЕКОТЕЛО БЕЗГРЪБНАЧНО И БЕЗ ТОПКИ В ГАЩИТЕ...ЕДИН МЪЖ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СПРАВИ ПРИ ВСИЧКИ СИТУАЦИИ....
2
5
 
2
 
! Отговори
БНА преди 9 години
До АлексНавремето и аз не исках да излизам от казармата, защото навън бе много по-зле. За жалост нямах избор и останах в "цивилизацията".
1
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
"...са се върнали 36 затворници"?! Избягали са и като са видели че на вън е по-зле са се прибрали ли? :)))))))