Меркел обсъди с Порошенко вариантите за мир в Украйна

Двамата са говорили по телефона в навечерието на срещата в Минск
Обновена: 26 авг 2014 08:07 | 26 авг 2014 08:02,
44
Меркел обсъди с Порошенко вариантите за мир в Украйна
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Павло Порошенко и канцлерът на Германия Ангела Меркел са разменили мнения за възможностите за мирно решение на конфликта в Източна Украйна в телефонен разговор в навечерието на срещата в Минск с лидерите на Митническия съюз.

Още по темата
Съобщението за телефонния разговор е поместено на сайта на украинския президент, предаде ИТАР-ТАСС.

Президентите на Русия, Беларус и Казахстан - трите членки от Митническия съюз, ще разговарят днес в столицата на Беларус с президента на Украйна Петро Порошенко. Ще присъстват и представители на Европейската комисия - върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, еврокомисарите на търговията Карел де Гухт и на енергетиката - Гюнтер Йотингер.

"Порошенко и Меркел обсъдиха отделно и решението на президента за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховната рада и стигнаха до единодушното мнение, че това е стъпка към удовлетворяване на очакванията на украинското гражданско общество и към укрепване на демократичните институции в Украйна", се добавя в съобщението.

Украинският президент Петро Порошенко подписа вчера указ за разпускане на Върховната рада и за организиране на предсрочни парламентарни избори на 26 октомври.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До ПешкоАма ти сериозно ли говориш или просто се опитваш да съчиниш нещо невероятно и грандиозно!По добре се заеми с делата и претенциите на третополовите индивиди, виж там някой референдум да им организираш, че и те да се чувстват щастливи и обгрижвани!
38
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Идиотаха, ясно. Ами за Крим също никой не беше чувал допреди година, година и половина, че иска да се отделя от Украйна
37
1
 
3
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Знам, че искат да се самоопределят като българи, но не съм чувал, че искат да напуснат Руската Федерация?
36
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До До Пешкоама играта е двустранна, играчът не е само един. Що Путинчанката не предложи, като е толко по референдумите, да направят един общоукраински за или против ЕС?
35
4
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Идиотда направят референдум, защото и там се нарушават правата на хората - какъв е официалният език в Татарстан например? А знаеш ли, че на местните е забранено да се самоопределят като различни от татари? Това какво е? Знаеш ли колко инициативи има да се върне старото име ***? Май не знаеш или удобно забравяш
34
1
 
7
 
! Отговори
До Пешко преди 9 години
Да, Русия гарантира ненарушаване целостта на укруината, но и нато-нацистите тогава гарантираха, че нито ще се разширяват, нито ще я вмъкват в нато. А каква стана? За какво краварите подпалиха майдана? Трябваше им Крим и базата. Е, искаш руснаците да им отворят вратата и да ги поканят? Ти наистина ли си луд или така се правиш? Или си като доста други зомбиран от някакви лицемерни, двойни "либерални ценности"? Айде стига, вече и на малките деца им е ясна краварската игра.
33
1
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Очевидно бързо забравихте как сегашната фашистка върхушка обещаваше да отнеме гражданството на рускоговорящите в Украйна, как твърдеше, че те са полухора, недостойни да заемат каквито и да е постове. Даже газовата им принцеса заяви, че ще бесят руснаци от Киев до Крим по стълбовете. Как бързо се забравят тия недемократични и не чак толкова европейски ясни и силни знаци на Хунтата!
32
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Къве тоя ПаВло Порошенко?. Аз знам за един Петро Вальцман, евреин, чийто баща е бил милионер още по времето на СССР, та същия тоя Вальцман е роден в българският град Болград, понастоящем част от Одеска област на украйна, блогородно предоставена им за управление от ленин през 20-те години на мивналия век. Но Павло Порошенко - тоя ще да е някаквъ ***!
31
1
 
7
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
До Пешко И защо да правят референдум в тия области? Нещо логиката ти липсва. А Русия не е нарушила целостта на Украйна. Имаше референдум!!! За който CNN успяха да кажат само, че затворниците не могли да гласуват!!! Това им беше единствената критика! Айде спрете с глупостите- иначе какво щеше да стане? Украйна гони руснаците от базите и ги дава безвъзмездно на ФАЩ, както ние им дадохме наши... Замисляте ли се, че еднополюсен свят ще е доста по-скапан от двуполюсен?
30
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Иванима и друг договор, по-скорошен, с който Русия гарантира ненарушаването целостта на настояща Украйна
29
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Да направят референдуми тогава във всички автономни области - Татарстан, Чувашия, Мордовия, общо 22
28
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До ПешкоДрага ми "пешко". Туй с анексията го забрави. Има си договор от 1654 година с който Радата(Начело с Богдан Хмелницки ) им праща писмо с молба да стане част от руската империя (доброволно!). Тогава територията е около 1/3 от сегашната. Това е историческата Украйна. От там са част от Руската империя.А сегашните граници са определени от Ленин, с добавки от Сталин и Хрущов. Затова, сега просто се премахват окончателно последиците от комунистическата диктатура и октомврийския преврат 1917!
27
2
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 9 години
Знаеш ли, следя обстановката още от самото начало. Още през февруари, когато Лавров и Кери още си говореха четох предложението на руснаците. Да се направи федерализация с големи пълномощия за федерациите. Сами да си определят бъдещето. Укруинците не се съгласиха, по-точно краварите им заповядаха да не се съгласяват. Е, сега ще стане същото, но на каква ЦЕНА? Между впрочем сащото беше и със Сирия. Пак така следях и видях колко лъже "западналата" преса. А сега истината излиза. Както винаги!
26
2
 
10
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
до 23, Тъпчо,Крим не беше анексиран, а като автономна област гласува да се отдели от Украйна и да се присъедини към Русия! Второ, опълчението не се бие с редовна армия в повечето от случаите, а с наемници на олигарсите и с Нац. гвардия, която всъщност е сбирщина от баш фашунгерите от Майдана. Тия батальони- Азов, Днепр1 и 2 и Донбас са с нацистки знаци по ръкавите и не са редовна армия. А тя, редовната е силно деморализирана, защото редовно я оставят без муниции и с развалена техника!
25
2
 
8
 
! Отговори
Баба МЕРКЕЛ преди 9 години
сведе до подчинения виждането на ГЕРМАНИЯ, че няма да си развали бизнеса с РУСИЯ заради мераците на ФАШИНГТОН. И което е най-важното, Ако продължава война с НОВОРУСИЯ може скоро да загуби цяла УКРАЙНА заедно с главата си. Сега тече пазарлъка как да изалязат от блатото с най-малки загуби. АМА ЛАКОМИЯТА И ПРОСТОТИЯТА НА ФАШИСТИТЕ В КИЕВ И ФАШИНГТОН стеснява много избора
24
1
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 9 години
опълченци вече не са, а редовна армия. И се бият яко, защото знаят за какво. Като в отечествената война.А"окупаторите"?Или карателите,както ги наричат,те за какво се бият?За каква идея?Ами нали войничетата,които вчера са мили мирни строители и инжинери, като видят,че ги пращат да стрелят по техните бащи и деди,майки с деца,няма ли от това да ти се иде да побегнеш?Ти на негово място ще стреляш ли срещу дядо си?Затова бягат!А онези ***-фашистчета искат да печелят,а не да ги убиват
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вариантите за мир в Украйна не са много. Единственият ефективен начин не може да мине без Путин и без присъединяване на нови субекти от украинска територия към Руската Федерация!
22
2
 
15
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Мисля, че Путин ще направи добре ако въобще не разговаря с тези трима еуропейци. ***, заради техните амбиции гори укруината и се убиват мирни хора и нищо невиновни млади войничета, които през живота си не са стреляли. Затова и търпят поражение и ги убиват. За инфраструктурата не ми се говори.Е, еуропата ще плати ли за това? Тази ухилена, глупава гъска ештъна ще плати ли? Тя, заедно с параша, и тримата външни министри, които подписаха с Янукович са за Хага, а не да се говори с тях! ***!
21
9
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
до 6,"Опълченците" нещо много лесно се справят с редовна армия и пленяват установки и складове с оръжие. После разправяйте, че Путинчанката не анексирал територии. Окупаторче си е
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен Южен поток ще го бъде, защото не само България, но и редица други държави подкрепят този проект. Това обяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева.Какво става тук бе ***,тая какви ги плещи?:)))