Да сложат оръжието в Дебалцево и ще са живи

Бунтовниците искат украинските войници да се предадат
Обновена: 16 фев 2015 20:10 | 16 фев 2015 20:05, Александър Попов
385
Да сложат оръжието в Дебалцево и ще са живи
Снимка: Reuters

Проруските бунтовници в Източна Украйна обявиха днес, че ще отворят коридор за безопасното изтегляне от Дебалцево на обкръжените там правителствени войници, но говорител на Киев отхвърли предложението, предаде Ройтерс.

Въпреки договореното миналата седмица примирие контролираният от правителствените войски важен ж.п. възел
Дебалцево продължава да е арена на ожесточени сражения между сепаратистите и армията. Според украински военни коментатори броят на обкръжените там украински войници е към 7000, отбелязва агенцията.

"Предлагаме украинските войници в Дебалцево да останат живи. Но има едно условие: Те трябва да сложат оръжие. Не става дума да станат пленници. Сложете оръжие и излезте оттук", гласят думите на бунтовническия командир Едуард Басурин.

Говорителят на генщаба на въоръжените сили на Украйна Владислав Селезньов обаче заяви, че правителствените части няма да напуснат града, тъй като той е на територия под украински контрол.

"Има Мински споразумения, според които Дебелцево е наше. Няма да напуснем", каза той по телефона.

Вчера от ОССЕ съобщиха, че наблюдателите на организацията в Източна Украйна не са били допуснати до Дебалцево.

Бунтовниците обявиха, че договореното в Минск не се отнася за този ключов град.

Вашингтон каза, че в обсадата на Дебалцево, включително с минометен обстрел, участват руски войници, което Москва отрича.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още по темата: УкрайнаДебалцево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Руснаци участват там само като доброволци. Ако участва руската армия, Украйна ще изчезне за 48 часа, казва американски генерал. Но Путин не е *** да окупира Украйна и да си създава ядове. Той ще я разбие и ликвидира без да си цапа ръцете, точно както правят американците с толкова много страни. С техните камъни по тяхната глава.
241
6
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Бойко не Борисов--------------Надо понимать, что сегодня соотношение ядерных потенциалов Америки и России - они совершенно не равны. Американцы могут в течение 40 минут уничтожить весь ядерный потенциал России. И вторая доктрина - что если кто-то использует ядерное оружие, независимо НАТО-не НАТО. Есть доктрина, что США должны отвечать, потому что это угроза всеобщего мира и безопасности ", - отметил он.
240
0
 
14
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Работата е ясна, който остави пушката ще си ходи в къшти жив и донякъде здрав, а другите също ще си отидат но с подарък дървено пардесю.Като свърши данданията града ще бъде прекръстен от ,, ***" на *балцево. Да му е честито новото име!
239
18
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Ники------------Ти и опълченците на Шипка ще искараш наемници-ден да мине друг да дойде !Скоро Щатския конгрес ще реши да даде адекватно оръжие на доблестната Украинска армия а парламента на Украина ще въведе военно положение,и тогава ще гледаме тълпи от опикани и *** пленени *** да се влачат през булевард Крешчатик в Киев.Няма вечно да гледаме въоръжените до зъби Путлерови наемници как се ежат и нагло се хилят !
238
16
 
2
 
! Отговори
Украинофил преди 9 години
Щом има русофили защо да няма украинофили?С какво братския украински народ е по-лош народ от братския руски народ??????????????????????????????????????????Русия да остави Украйна на мира.Да гледа себе си и да остави другите народи сами да решат как да живеят.Свобода за Украйна.
237
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азima ruski voinici oblecheni v tehnologiqta stelt- toest kazvat che sa tam a nikoi ne gi vijda,ahahhaa na straha ochite sa golemi kakto na fashistite ot kiev
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименahah ima ruski stelt voinici koito nikoi ne vijda a vseki evrogei ili amerikanec kazvat che sa tam ahahhaa
235
0
 
19
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Украинската армия е слаба понеже повечето са наемници и са там да вадят пари,а не да ***.Сратегията им е:ден да мине друг да дойде надника да върви.
234
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, Днес.бг, я пишете кога и кой от Вашингтон каза, че участват руски войници?
233
13
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До азНе се мъчи да обясняваш - няма да те разберат.А и как да разберат думите ти, след като: - 1. Повечето са ***.2. Останалите не им е изгодна истината, защото имат някакъв интерес да поддържат руснаците.А обикновено интереса е финансов - родителите им , роднини, или те самите са се възползвали от облаги от страна на руснаците. Всъщност са бивши комунисти и сегашни социалисти.
232
2
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До RAMBOЕх Рамбо, защо се опитваш да мислиш? Само от 3 изречения, които си написал, на всички стана ясно колко си ***.Познай защо казвам, че си написал 3 изречения? Това е въпрос за "голямата награда".
231
0
 
22
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
След дебалцово идва ред и на киев това го знае и порошенко и яценюк от украина няма да остане нищто а щте има НОВОРУСИЯ.
230
0
 
23
 
! Отговори
77 преди 9 години
РУСИЯ АКО Е ВКАРАЛА СВОИ ВОЙНИЦИ И ДОРИ 9000 КАКТО КАЗВАТ УКРАЙНЦИТЕ КИЕВ ОТДАВНА ДА Е БИЛ ПРЕВЗЕТ
229
0
 
16
 
! Отговори
Фараона преди 9 години
До Лъжливи русофоби От миналия ден, по облекчена процедура,руските туристи конвейрно, тръгнаха на лятна почивка в Египет на Червено и Средиземно море
228
1
 
9
 
! Отговори
Басараб преди 9 години
Прав е Герчо.Труд и нищо друго.Сталин направи Киевското метро за една година с германски пленници, като ги хранеше обилно с фасул, купуван от Турция.За тези ,,майданци,, ойко обещава да им праща български фасул- става като помощи от Българското правителство.
227
0
 
9
 
! Отговори
жоро преди 9 години
до 245 - Първо решенията се одобряват от Президиума а решението да се върен Крим не е одобрено от Президиума значи не е легитимно.И второ - дори да беше летимно, то губи силата си през 1989 защото СССР който е страна по договора се разпада и договорът става невалиден.Така че Крим си е руски.
226
3
 
31
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Спориед неофициални,разбирай - достоверни данни,обкръжените в Дебалцево "украински" войски,са всъщност наемници-главорези,най-вече от САЩ и ЕС! Пред тях изобщо не стои възможност да се изтеглят,камо ли пък да се разоръжат! Изтеглят ли се назад, ги чака куршум от "своите", американо-еврогейската нацистка върхушка няма интерес това да се знае! Ако сега бунтовниците ги пуснат въоръжени,тия неонацисти ще се върнат пак! Затова, ще ги изтребят до крак!
225
4
 
32
 
! Отговори
Бозайник преди 9 години
Като не щат да се предадат, да ги изтрепят, кво ще им цепят басмата
224
4
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До УПСссссНикой не иска да купува американски самолети..оказва че имат чипове да се развалят от разстояние и така да предизвикват планирани катастрофи а при война да ги блокират и да не са годни за операции. .и това от дистанция. .и за ли страните е така..
223
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесвате ми Днес,бг - вече не ги пишете "сепаратисти" а "бунтовници" - малък напредък във вашия морал или видяхте накъде духа вятърът и сте политкоректни???