Западът да реагира твърдо срещу бунтовниците и Русия!

Порошенко и Меркел осъдиха боевете в Дебалцево
17 фев 2015 22:02,
137
Западът да реагира твърдо срещу бунтовниците и Русия!
Снимка: Архив Reuters

Украинският президент Петро Порошенко и германският канцлер Ангела Меркел осъдиха атаката на сепаратистите срещу град Дебалцево в Източна Украйна, предаде ДПА, като цитира офиса на Порошенко.

Още по темата
"Това е цинична атака срещу споразуменията от Минск", заяви президентът в телефонен разговор с Меркел. Той поиска международната общност да реагира твърдо на "коварните действия на сепаратистите и на Русия", гласи съобщението на президентския офис, цитирано от ДПА.

"Призовавам постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН да предотвратят по-нататъшни нарушения и пълноценни военни операции в сърцето на Европа", каза украинският президент, цитиран от Ройтерс.

Ситуацията в Дебалцево се променя всяка минута, каза в Киев говорител на украинския Съвет за сигурност. Той заяви, че украинските сили продължават да контролират части от града, посочва ДПА. Според говорителя на сепаратистите Едуард Басурин около 5000 украински военни са обкръжени в Дебалцево.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
47
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джудженцето май ще чупи моливи още доста дълго време.
9
3
 
52
 
! Отговори
капути преди 9 години
Капитулацията на Потрошенко и Меркел скоро наближава.
8
2
 
51
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Анонимен 1Хайде сега чедо да преговорим цялото изречение:Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе.
7
0
 
25
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Е, а да реагира, ама как? Той вече реагира... И това е реакция на неговата реакция!
6
1
 
51
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Говори се,че с чувство за хумор опълченците взривили първата буква на Дебалцево,но на обкръжените бандеровци хич не им било смешно :)))
5
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко ми напомня на малко дете, скрило се зад панталона на тате и вика: "Тате, набий го този чичко!"Не разбрах какви са тези "коварни действия" на Русия, след като тя изпълни ангажимента си на посредник в преговорите.
4
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали всичко било под контрол там?Те опълченците го бяха взели под обсада още преди преговорите май?Сега Дебалцево е вътрешна територия и не подлежи на контрол от ОБСЕ, Прасенко го знае и освен да *** жално на господарите си,друго не му остава!
3
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, фашист проклет, купи си памперси или бягай по-бързо при Обама- завинаги!!!!
2
44
 
7
 
! Отговори
Василии преди 9 години
Дето стъпи руски ботуш.... падна Украйна в кюпа, 40-50 години робство най-малко
1
57
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Договор, подписан от руснаци, не струва и хартията, на която е написан!