Украинската армия се изтегля от Дебалцево

Стотици украински войници предават оръжието си, съобщават от ДНР
Обновена: 18 фев 2015 16:33 | 18 фев 2015 11:02, Елка Василева
185
Украинската армия се изтегля от Дебалцево
Снимка: архив, БТА

Украинските сили са започнали да се изтеглят от стратегическия град Дебалцево, който е обкръжен от проруските сепаратисти, съобщи депутат от парламента в Киев, който оглавява доброволчески батальон в боевете в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Изтеглянето на украинските войски от Дебалцево се осъществява по план и организирано, съобщи във Facebook командирът на батальона „Донбас“, депутатът от Върховната рада Семьон Семьонченко.

Още по темата

„Всичките приказки за контрол на Логвиново се оказаха приказки – тиквата не се превърна в каляска. Пътят Дебалцево – Артьомовск не се контролира от нас точно заради Логвиново. Другите пътища са плътно държани от Националната гвардия, Донбас и украинските въоръжени сили“, пише Семьонченко. По думите му „противникът се стреми да отреже тези пътища и да попречи на изтеглянето на групировката“.

Междувременно, ръководителят на администрацията на президента на самопровъзгласилата се Донецка народна република Максим Лешченко заяви, цитиран от РИА Новости, че украинските командири са напуснали Дебалцево.

„Сега в Дебалцево продължава прочистването, украинските войски са деморализирани, командирите си заминаха оттам, мобилна връзка практически няма, тъй като са взривени кулите за връзка“, каза той.

Лешченко съобщи още, че украинските войници в Дебалцево масово предават оръжието си. „В Дебалцево върви масово предаване на оръжието от страна на силовиците от украинската армия. Тези хора са стотици“, каза Лешченко.

Президентът на Русия Владимир Путин призова снощи при посещението си в Унгария да бъде спасен животът на хората в „котела“ в Дебалцево и да не се влошават отношенията между Киев и Донбас. Той призова украинските власти, ако не заповядат на блокираните там войници да сложат оръжие, то поне да не ги наказват за това. Както посочва Ройтерс, Западът обвинява Путин, че контролира действията на сепаратистите, подкрепяйки ги с оръжие и хора.

„По цялата линия на съприкосновение е повече или по-малко тихо. Проблемът, свързан с обкръжената групировка, трябва да бъде приключен. Нашата обща задача е да бъде спасен животът на хората, оказали се в този „котел“ и тази язва да не влошава отношенията между официалните власти и опълчението в Донбас“, заяви Путин в Будапеща.

По адрес на Украйна той добави: „Естествено, да губиш винаги е лошо, естествено, това винаги е проблем за губещите, особено ако губиш от вчерашни миньори или вчерашни трактористи. Но животът си е живот, той ще продължи и смятам за ненужно  да се зацикля на това“, пише Newsru.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: УкрайнаДебалцево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До той До Украинец"Славната Украинска Армия":)))
121
2
 
6
 
! Отговори
той преди 9 години
До украинец"Щатите скоро ще дадат адекватно оръжие на Славната Украинска Армия и тогава ще има много *** в плен-ще ги прекараме по Крешчатик!"Ха ха ха!!! Украинец, ти си голям оптимист! Или нещо ти хлопа дъската?
120
1
 
13
 
! Отговори
Ударничка преди 9 години
Моята приятелка *** надмина себе си днес - в продължение на 2 часа се напъна и надраска цели две писания за планираното прегрупиране на любимите й войнски части, както ясно личи от предното писание. От настоящото не се разбира нищо или по-точно се разбира, че *** нищо не разбира какво става по света, камо ли в Украйна. Все пак, трябва да й се отдаде полагаемото, както едно време на ударничките, че се опитва с всички сили да изпълни петилетката за един ден. Мърдок, дай на жената медал.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под заглавието, снимка на войници на БТР или танк,все едно те си тръгват с техниката и въоръжението.Ама истината е,че са сложили оръжие и са се предали.Ми какво да правиме,живее им се на хорицата.Това беше условието да ги пуснат,щото иначе нямаше живи да излезнат
118
1
 
6
 
! Отговори
Аз съм прост... преди 9 години
До Товa е сделкaтa !По скоро ДНР и ЛНР повече няма да хранят украина, американците няма да добиват в ДНР шистов газ, а опълченците няма да взимат Киев!
117
7
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Андрей----------------Според военни анализатори--Русия може да издържи в една евентуална война срещу САЩ---ако е конвеционална--2 седмици ; ако е ядрена --2 дена.Допълват,че руските подводници въобще нямат да могат и да изплуват.Чудя се колко време може да издържи ако воюва с НАТО ?-Според военни анализатори--Русия може да издържи в една евентуална война срещу САЩ---ако е конвеционална--2 седмици ; ако е ядрена --2 дена.Допълват,че руските подводници въобще нямат да могат и да изплуват.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainecЯ лъжеца пак се появи.Научи ли украинските закони ?
115
1
 
9
 
! Отговори
До Андрей преди 9 години
Самолетоносачв Черно море не може да мине под мостовете в Босфора.Турците ги построиха достатъчно високи или по-точно достатъчно ниски.
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
леле, този форум силно смърди на мръсни партенки.
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
134 и 133, ама сте много ***. Като няма за какво да се хванете почвате с глупостите. Хайде не ги мислете.
112
27
 
6
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До До 149--------------Войски срещу Източна Украина изпрати джуджето ***-по точно диверсанти от КГБ.Те почнаха да убиват,грабят и да нападат полицейски управления.Затова Киев изпрати войски-за изтребване на Путлеровите бандюги !
111
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""И кои според теб са по-зле? Ако имаш впредвид ДНР и ЛНР, много се лъжеш. На техните територии са едни от най-големите машиностроителни и металургични заводи."""Драги, тези предприятия са губещи - нещо като нашето Кремиковци
110
1
 
28
 
! Отговори
До 149 преди 9 години
И ти бъркаш имената. Авантюрата е на нато-нациките. КОЙ ПОДПИСА НА 21 ФЕВРУАРИ 2014 ГОДИНА, КОЙ ОЩЕ СЪЩАТА ВЕЧЕР ПОДПАЛИ СГРАДИТЕ, КОЙ ИЗПРАТИ ВОЙСКИ СРЕЩУ ИЗТОЧНА укруина? Правилно, говедарчетата - да плащат!!!!!
109
2
 
19
 
! Отговори
до 147 преди 9 години
И кои според теб са по-зле? Ако имаш впредвид ДНР и ЛНР, много се лъжеш. На техните територии са едни от най-големите машиностроителни и металургични заводи. И земя си имат. Само да си построят държава, ще бъдат по-добре от нас. А и Русия си е до тях. Ти тях не ги мисли. А колкото до пировата победа, това се отнася до потрошенко. Той си въобрази, че е хванал Бога за рогата когато стана президент. 100% съм сигурен,че се чуди как да се измъкне без да го претрепат. Затова семейството му вече избяга
108
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 148,Ако не си разбрал, основните пазарлъци на преговорите Минск-2 бяха кой да плати за военната авантюра на *** в Украйна.
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Порошенко: идет плановый отвод войск из Дебальцево, выведены 80% личного состава "А по план кога ще се изнесат от Киев?:)
106
2
 
14
 
! Отговори
До 134 преди 9 години
Глепак, хората започнаха да се връщат даже след първото "примирие", през декември.Започнаха ремонтите и строежите. Но укро-нациките пак започнаха войната. Ти не ги мисли, дай Боже да има мир, те ще се оправят. А и братската Рус ще помага, не се съмнявай. И скоро ще запушат устата на бандеровците, които вдигат всички цени, данъци на 200-300%. Ти по-добре питай как в куев ще оживеят, ето там ще почне следващия погром.
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я сега да видим, кой губи и кой побеждава. Това не ми прилича на победа - победителите са по-зле от победените. Има си израз за такава ситуация - Пирова победа (имало на Балканите един цар Пир, който е воювал срещу Рим, ... и т.н. и т.н.)
104
1
 
9
 
! Отговори
bojinkata преди 9 години
Пораженко витае в друг свят!
103
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълските касапи сега са в шах - единственото което могат да правят е да леят кръв, но лошите европейци им отнеха това изконно право.