Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона

От 50 години това е вторият разговор между лидерите на САЩ и Куба
10 апр 2015 18:32,
15
Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона
Снимка: Архив Reuters

Президентите на САЩ и на Куба Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона преди съмита на двете Америки, който ще се състои в Панама, където се очаква двамата лидери да имат и среща, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хорхе Леганоа, заместник-директор на държавната Кубинска национална информационна агенция каза, че Обама и Кастро са говорили по телефона в четвъртък вечерта местно време. Белият дом засега отказва да коментира новината.

Обама и Кастро пристигнаха в Панама вчера. Телефонният разговор между двамата е вторият известен разговор между лидерите на САЩ и Куба за последните над 50  години.

Първият разговор беше през декември, малко след като Обама и Кастро обявиха планове за възстановяване на дипломатическите отношения между Куба и САЩ. Този процес е в ход вече.

Двамата лидери нямат планирана официално среща в Панама, но се очаква контакт межу тях в кулоарите на форума, който започва днес и продължава и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посланикът на Чехия пристигна в резиденцията на обама за да му напомни че еврообщност и западната няма да погледнат с добро око на това,,Ха ха ха и как ви се вижда това,***?
4
0
 
1
 
! Отговори
**** преди 9 години
Сащ искат да прилъжат кубинците сега,защото ги е страх от отварянето на военната база от Русия,за това е този напън,когато се почустват застрашени ще се съюзят и с дявола,само руснаците да са по далече от тях,защото тогава няма да могат да си разиграват коня както сега.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона преди съмита на двете Америки""Съмита"? Забравихте ли българския, че използвате английска дума? Среща на високо равнище прекалено българско ли ви се струва бе смешници?
2
4
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
Прекрасна, прекрасна... колко да е прекрасна?! Колкото Сев. Корея или Венецуела. Мизерия до гушата. В очите на комунистите това наистина е прекрасно.
1
5
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Жалко.... За отрицателно време американските прасета ще осерат тази прекрасна държава.