41 загинали при двоен атентат в Ливан*

Ислямска държава поеха отговорност за атаката
Обновена: 12 ное 2015 22:09 | 12 ное 2015 20:41, Веселина Йорданова
5
41 загинали при двоен атентат в Ливан*
Снимка: БТА

Сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава" пое отговорност за днешния двоен атентат в ливанската столица Бейрут, при който загинаха 41 и бяха ранени близо 200 души, предаде Франс прес.

В публикувано в интернет комюнике ИД твърди, че е успяла да взриви мотоциклет бомба, паркиран близо до събрали се шиити на улица в квартала Бурдж ал Бараджне, а след като на мястото се стекли хора, опасан с експлозиви атентатор от групировката се самовзривил сред множеството.

Двойният атентат беше извършен в бейрутско предградие, смятано за крепост на ливанската шиитска организация Хизбула. /БТА/

*Информацията е обновена към 21.58 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ЛиванБейрутатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
1990 преди 8 години
Немога да си обясня само защо Исляма според вас е лоша религия ??? Брайвик да не беше ислямист ??? ИРА ??? ЕТА ??? Фракцията "ФЕНИКС" ? Света просто е сбъркан ... Много ... Жалко за тези хорица :( И за какво ... ?? Аллах ?? Стига всичко е за Пари,Петрол,Злато и макчето ...
3
3
 
2
 
! Отговори
Хуманист преди 8 години
Какви ти жестоки мерки ... всички шиити сунити да бъдат изтрите от лицето на земята. Това исляма е като чумата. Жалко че Иран и те са шиити а иначе са страхотен народ. Кой им натресе тези *** ... ужас .... що е арабин .. авганец ... пакистанец ... и там още някои ... да ги изсипват с кораби направо в океана .... 200 -300 милиона всички там.
2
5
 
0
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Rhapsody of fire Добре , но все пак : Кой започна пръв !!??
1
2
 
7
 
! Отговори
Rhapsody of fire преди 8 години
***. Абсолютни ***. Всякакви жестоки мерки срещу тях са оправдани.