Подозрителен пакет евакуира автогарата в Ню Йорк

Фалшив сигнал на самолет остави пътници в Балтимор
26 ное 2015 08:18, Петя Славова
1
Подозрителен пакет евакуира автогарата в Ню Йорк
Снимка: БТА

Централната автогара на Ню Йорк в Манхатън беше евакуирана, след като полицията откри в сградата на най-големия междуградски автобусен терминал подозрителен пакет, съобщиха американските медии.

Органите на реда бяха блокирали околните улици. На мястото са пристигнали сапьори да проучват пакета, предаде ТАСС, цитиран от БТА .

Малко по-късно нюйоркската полиция отмени блокадата, тъй като не са били открити никакви следи от експлозиви. Терминалът отново е отворен за пътниците. Възстановено е и движението по околните улици, които също бяха блокирани.

В Ню Йорк през последните дни са засилени мерките за сигурност. Това е свързано със започващите днес четиридневни почивни дни, свързани с Деня на благодарността. Това е най-натовареното за транспорта в САЩ време от годината, тъй като на този празник стотици хиляди американци пътуват да се видят с роднини и близки.

Междувременно четирима пасажери са били свалени от самолет на летището в Балтимор, заради оказал се фалшив сигнал на една от пътничките.

Жената уведомила полицията, че един от познатите й получил смс, в който пишело "Динамит БЛР", съобщи Асошиейтед прес.
Впоследствие полицейски говорител каза, че в телефона на пътника не е бил намерен такъв текст. Пътничката се притеснила, след като чула няколко телефонни разговора на чужд език, докато самолетът на Спиритс Еърлайнс рулирал по пистата преди излитане за Чикаго на 17 ноември. Тя твърдяла, че е видяла и смс-а, на който пишело "Динамит БЛР" (БЛР е кодът на летището в Бангалор, Индия.)

Самолетът бил върнат обратно на терминала и четиримата пътници били свалени. След разпит те били пуснати.
След терористичните атаки в Париж властите в САЩ не спират да призовават американците да бъдат бдителни дори да няма конкретна терористична заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, ха, Приятно пътуване с нашите авиолинии! Преди всеки полет ще ви поставим успокоителна инжекция, която ще ви направи дърво през целия полет!