Ципрас: Мигрантите от Гърция да се прехвърлят другаде

Гърция не може да носи товара на цяла Европа, подчерта той
Обновена: 7 мар 2016 06:41 | 6 мар 2016 22:41,
85
Ципрас: Мигрантите от Гърция да се прехвърлят другаде
Снимка: БТА

Гръцкият премиер Алексис Ципрас отново отправи призив днес за спешно прехвърляне на мигранти от Гърция в други страни от Европейския съюз, предаде Франс прес. Ципрас поиска това в навечерието на извънредната среща на върха ЕС - Турция в Брюксел.

"Незабавното задействане на надеждна процедура за прехвърляне на мигранти от нашата страна към други страни в ЕС е абсолютно спешно", каза Ципрас пред съпартийци от лявата радикална партия Сириза. Това ще се опитаме да постигнем в понеделник в Брюксел, добави той.

Десетки хиляди мигранти са блокирани в Гърция и живеят при мизерни условия заради ограниченията, наложени от някои страни на Балканите, включително от съседна Македония. Близо 30 000 мигранти са блокирани в Гърция, напомни Ципрас.

"Ние сме единствената страна, която изпълни решенията и пое задълженията, договорени заедно от страните по Балканския маршрут през октомври", каза той.

"Ние ще продължим да даваме малкото, което имаме на тези прогонени и преследвани хора. Ясно е обаче, че малка страна като Гърция не може да носи товара на цяла Европа в тази криза", подчерта гръцкият премиер. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас товари ги на лодки и обратно в Турция а от там по родните им места.Ние не ги искаме,другите европейци също.Гърция е страната с най-голям търговски флот в света-440 са гръцките корабни фирми, които притежават тези 3428 кораби.Използвай ги да върнеш "мигрантите".
52
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Абсолютни византииски N-ра! Пуснаха и организирано караха неограничени количества мигранти на границата с Македония. Направиха се на разсеяни, че трябва да пазят граница - собствена и на ЕС! Когато пък из ЕС започнаха да се осъзнават и да ги спират, византииците се оказаха в собственото си "небрано лозе и настана горчив плач"!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неправилно ги инструктират бъркат пъб с хъб и се захлъбват нахлъбват или ги плъзгват и хлъзват да набъбват за инструкции извънредни подредни за етаж и междуатажни дейности.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Ципрас,имаш много силно оръжие срещу другите - фермери с трактори!
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз викам и наще да им ги прехвърлим на тях поне да има за какво да реват. Да ги връщаме там от където идват по-добре. Какво ще си ги прехвърляме. За какво са ни тия навлеци?
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брееей, когато гръцките ТКЗС-ри бяха се струпали по границата, думичка не каза, а когато мигрантите са се струпали по границата, вой до небесата, аларма, полети до Брюксел, Мрюксел.
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек не става за нищо . Прави се на луд и когато Македония спря мигрантите олеле майко ами сега . Др. Ципрас губи по всички фронтове .
46
4
 
25
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Този Византиец или пак се е объркал ,или не е познал ! Мигрантите са си негова грижа! Само Бежанците се приемат в Европа ! Мигрантите да ги пренасочва към САЩ!Щом свободно ги пуска на територията си ,нека бъде така любезен ,да си ги гледа !
45
1
 
24
 
! Отговори
Тонко преди 8 години
Нали е много хитър.Да закара трактори и блокират границата, няма да идват мигрантите, хубавата Гърция.
44
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
До АнонименДОКАТО МЕРКЕЛ НЕ ОТМЕНИ Ш. ПОКАНА!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще идват докато германия ги приема
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърция да спре да се прави на туристическо бюро и да си пази границите а германия да спре да ги кани
41
1
 
20
 
! Отговори
явно забравяш преди 8 години
До Анонимен 64че България е в европа както и германия . защо трябва заради една отка.чалак меркел да си съсипваме континента ?? ако напълним германия с *** които след 20 години ще са мнозинство би ли ти харесвало най-голямата европейска икономика да е от талибани ??? тези не биват допускани никъде из континента...достатъчни са ни албания и босна
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западна Европа отново си измива ръцете с Балканите .Меркел надроби кашата и още се вихри във властта а ние най-бедните и не интегрирани страни в ЕС продължаваме да търпим безумията на т.нар страни от Западна Европа като че и сме длъжни да ги пазим.Ами отворете границите пуснете мигрантите след като не сме граница която е външна за ЕС и да се струпат хилядите пред границата с Германия Меркел да си ги посрещне
39
0
 
21
 
! Отговори
а бе кой преди 8 години
ги гони тези в турция не разбрах ?? и защо не ги разпръснем из богатите арабски страни не разбрах ?
38
1
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Гърция е опоскана държава по класически либертариански терористични методи! Няма какво да мрънкат , още малко им остава лихвите по дълга да са по-големи от колкото бюджетните им приходи!Сещате ли се коя е следващата страна която ще се плъзне в дълговата спирала на финансовите "доброжелатели"?Баце може да извади от секретност анализа какво ще стане ако Турция и Гърция пуснат у нас 3 милиона джихата в Спортна форма ?/Заключението е като сценарии като случката в Руанда/
37
5
 
15
 
! Отговори
12 преди 8 години
Мути е на друго мнение , цървулане!!
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До orwel1984Те нека тръгнат към САЩ и Тексас ; 0 Тамън онези ще решат проблема много бързо ... вероятно още в океана : )
35
12
 
32
 
! Отговори
Реалност преди 8 години
Ко се е разревал Ципурата?!?! Та нали задокеанските масономекотели го назначиха именно за да пропусне потока към Еуропата! Да си сърба попарата продажникът му с продажник, той ко си мислеше, че шъ земе едни пари ей тъй и ще му се размине. Много кухи и тези гърчолята брей, мислят си, че те са го избрали!!! Както един БГ предател казваше- "да ама не"! Докато има кухи продажници на Балканите, все ще си страдаме, от запад дават само ако им се възвърне 5-кратно! Кога ще го разберат и ГЕЙберите?
34
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Обичам мигрантите. Даже и по двама наведнъж...