В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще

"Московский комсомолец": Оптимизмът се разсея яко дим
Обновена: 15 мар 2016 09:59 | 15 мар 2016 09:55, Елка Василева
99
В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще
Снимка: архив, Reuters

Хората в Русия окончателно изгубиха вярата си в по-добро бъдеще, пише "Московский комсомолец". "Буквално за една година оптимизмът на гражданите у нас се разсея яко дим, а благосъстоянието стигна нивото от края на 90-те", се казва в статията, цитиран от Би Би Си.

Вестникът цитира социологическа анкета, довела до извода, че над половината жители на Русия не могат да се борят с кризата и смятат, че занапред само ще става по-лошо.

"Петдесет и пет на сто заявяват, че лично са засегнати от кризата, 16 на сто - че са им намалили заплатите, 12 на сто - че са започнали да ги бавят. Излиза, че почти една трета от населението е с рязко спаднали доходи", посочва Александър Демидов, оглавяващ Международния институт за маркетингови проучвания.

Освен това кризата вдига разходите за храна в бюджета на руските граждани. В развитите страни хората харчат за хранителни продукти между 12 и 18 на сто от доходите си. В Русия - 46 процента.

Отглеждането на плодове и зеленчуци в личните стопанства също е белег за критична ситуация, отбелязва всекидневникът. От 2001 г. броят на хората, превиващи гръб над лехите, постоянно намаляваше, а сега пак почва да расте. През 2014 г. хората, активно отглеждащи зеленчуци, бяха 39 на сто, а през 2015 г. - 46 процента, се казва в статията.

А само до неотдавна - през май-юни 2015 г., хората бяха в еуфория, напомня "Московский комсомолец". "Повод бе изявлението на министъра на икономиката, че страната е стигнала дъното, значи оттук нататък - само напред, само към щастливо бъдеще. Уви - не стана. Доверието бе измамено с лъжливи обещания. Заради което хората в Русия престанаха да приемат сериозно каквито и да било изявления от държавни служители. Примерно, 55 на сто от запитаните не вярват правителството да има план за спасяване на икономиката", добавя вестникът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: благосъстояниерусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко са виновни комунистите и руските окупатори! Затова е черно еврпоатлантическото настояще на България. Страната сега трябва да се изчисти от комунистите и руския окупатор! Докато и последният руски окупатор не напусне България, заплатите ще бъдат ниски. Трябва да се приеме закон за лустрацията - тогава заплатите автоматично ще станат 2 хил лева.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влюбените в Русия пак заслепени от любов им липсва логическо обяснение.Та ние също сме зле, защото сме два братски народа.И трябва задължително да споделим тежката участ на нашите братя по съдба.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-хубавия виц на седмицата!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стана ми смешно, но се сетих в кой сайт прочетох "просветлението", хах.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В евроатлантическа България никой не прогнозира черно бъдеще на страната. И евроатлантическото настоящето и евроатлантическото бъдещето са достатъчно черни за да се нуждаят от черни прогнози.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...понеже в България вярваме в светлото бъдеще...
8
2
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 15, в евроатлантическа България има една ограничена общност съветофили, които ката ден прогнозират черни сценарии за бъдещето на страната, оплакват се, ругаят. Когато човек се опита да им опонира мигом се оказва, че същите тези са на много високо "ниво", на което въпросният човек не е, че "тяхното са си го направили", и в крайна сметка се оказва, че те всъщност си живеят много добре. Ама требе да се плюе - съветофилията го изисква
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как е ситуацията в евроатлантическата България? Вярват ли евроатлантическите дами и господа в светлото евроатлантическо бъдеще? Иде ли, иде ли светлото евроатлантическо бъдеще уважаеми евроатлантически дами и господа?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък в България такъв оптимизъм ни тресе,че 2 милона се изнесоха и продължават да се изнасят заради "хубавия" живот, който живеем.Руснаците поне са много,та имат и за износ и да останат.Ама ние ще се затрием без време заради престъпните управници,които няма кой да измете.
5
4
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Винаги се е оправяла номенклатурата - хората кучета ги яли.
4
6
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Важното е, че на Вова рейтингът лети в синевата и разпръсква мир по целия свят
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, щом BBC казват цитирайки статиа от "Московский комсомолец", значи е точно така - BBC е сериозна медия и няма да пуска партенки. Всичко е от ясно по-ясно: Путин скоро ще падне.
2
12
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
А, в Европа цъфтим и вържем ! Особено в България .. :)Не ги мислете руснаците. Те винаги са се оправяли. Тях нито ще ги ислямизират, нито ще ги поробят.Ние да му мислим !Баба Меркел напълни Европа с талибани, а сега Ердоган ще изнудва европейските лидери, както си поиска.Къде се живее в Европа по-добре в сравнение с преди 15 години ?Посочете ми една такава държава !Няма !Навсякъде става по-зле, а в у нас нещата направо са трагични. Факт !
1
3
 
5
 
! Отговори
Накара преди 8 години
Сега като паднат санкциите всичко ще се оправи