Кастро не посрещнал Обама. Тръмп беснее

"Ако питате мен, Обама трябваше да се прибере"
21 мар 2016 17:30,
90
Кастро не посрещнал Обама. Тръмп беснее
Снимка: БТА

Визитата на Обама в Куба бе определена като историческа след нормализирането на отношенията между Вашингтон и Хавана през 2015 година, когато бяха възстановени дипломатическите отношения между тях. Това е първото посещение на държавен глава на САЩ в Хавана от 1928 година насам.

Още по темата

Посещението на американския държавен глава обаче предизвика остри критики от страна на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп. Милиардерът прие като проява на неуважение към президента факта, че кубинският лидер Раул Кастро не го посрещнал на летището.

"Президентът Обама прелетя целия път до Куба, но нито Раул Кастро, нито Фидел Кастро не го посрещнаха. На летището нямаше нито едно официално лице", каза Доналд Тръмп.

"И какво правим в такъв случай? Сега ще ви кажа. Първо звъним и питаме кой ще дойде да посрещне държавния ни глава. Ако отговорят – никой, то тогава не отиваме, за да не изглеждаме като глупаци", каза милиардерът.

"Разбирате ли – президентът Обама кацна в Куба и Раул Кастро, който е начело на страната и е посрещал папата и други известни личности, не си направи труда да отиде, за да посрещне президентът на САЩ. Ако питате мен, Обама трябваше да обърне самолета и да се прибере обратно", заключи Тръмп.

При двудневната си визита на острова Барак Обама ще разговаря с кубинския лидер Раул Кастро. Предвижда се двамата да обсъдят теми от сферата на търговията и политическите реформи в Куба.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
рус преди 8 години
Тежко им на Кубинците сега като вкарат хамериканската капиталистическа икономика. Наистина ми е жал за Кубинците чисти и здрави хора бяха
57
0
 
2
 
! Отговори
майка ви преди 8 години
Цялата дандания/далавера е заради икономически изгоди в полза на сащ, пробват се из целият свят пък където се отвори парашута, а изглежда в Куба ще се отвори. Ситуацията зад кулисите е съвсем различна от това което се представя пред обществото.
56
3
 
0
 
! Отговори
пешо преди 8 години
о не, и тук ли са налазили *** комунисти... аман вече... дано си струват парите, които взимате, за да проповядвате бедност и мракобесие.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77 не забравяй че Кубинците взимат по големи заплати от вас мизернии руснаци
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Куба си е комунизъм - всички са еднакво бедни, но щастливи и спокойни. Всички основни нужди за съществуване са им задоволени. Има ред и дисциплина, медицината, образованието и спорта им са на световно ниво. За един изолиран остров намиращ се ,, в черво адово,, ( задният двор на САЩ), е направо върхово постижение.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей сега Кубинците ще видят какво е то капитализъм и пазарна икономика. Над 80 % от тях ще са ратаи , чистачки , *** и черноработници на богатите Американци . Всичко се подрежда в полза на САЩ , а другарите Кастро цял живот се напъваха ама комунизъм не стана .
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кастро веднага трябваше да се консултира по въпроса , как се посреща господаря, с нашия ,,президент''от когото щеше да получи ценни съвети ,а не да се излага .
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой вдигна лапичките :) Последните години американците търпяха сериозен натиск от международната общност да вдигнат ембаргото и миналата година, ни в клин, ни в ръкав, американците признаха, че водената от тях до момента политика спрямо Куба е претърпяла провал ( няма ефект) и затова се отказват от нея. Все пак това си е геройство - 90 години нито един президент на янките не припари до там. Обама, вероятно като цветнокож, хвана промоцията :)
50
4
 
4
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 8 години
Ембаргото си е ембарго . Я погледни геогафската карта. Къде е КУБА... И ...развиваше търговия с останалите си съседи....така, че САЩ си оставаха на север....Никой на юг не им пречеше, но соц. икономиката им се разбиваше, защото се крепеше на СТАЛИНСКИ модели. Т.Е.***Горди, но гладни.... Със забранена частна практика.Че те преди 2,5 рарешиха да притежаваш мобил...Я.... проучете малко нещата....
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати, дъртият Фидел доживя триумфа - САЩ вдигнаха ембаргото, а американският президент идва на крака в Куба! Ел Коменданте ще си замине доволен от тоя свят!
48
2
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
"за да посрещне президентА на САЩ"Пейчева, ти май си бягала от даскало, когато са преподавали членуването. А въобще има ли няйкой "журналист" в тази "медия", който да може да членува правилно?!Иначе приветствам отварянето на Куба към света! След толкова години мъка, най-накрая малко слънце и в тяхната градинка. :)))
47
6
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
На теория комунизма е добре, но на практика е 0 . Да . НУЛА.Нека да се престане с лъжите за соца....Имаше някои добри неща, но в основата си беше наистина едно НЕДОНОСЧЕ. И ДР. Живков ви го каза, но вие продължавате да си мечтаете за ОАЗИС без пясък.....Бачкане му е работата....За семейството и децата...
46
13
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
Жалки комунистически коментарии от българи, които никога, ама наистина никога не са посещавали бедна КУБА. самите кубинци другари се майтапят и казват< -,,Ако океанът замръзне никой няма да остане при камарада Кастро, а ще побягнат за Маями. "**** Да товарищи...., ЗА МАЯМИ , а не за Москва.А запомнете го от мен старият моряк.И стига сте писали глупости за комунизма. На теория сте добри, но на практик
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коравите кубинци дочакаха САЩ да развее бялото знаме! Сега само да внимават с петата колона, че янките откриха посолство в Хавана, а всички знаем, че само в САЩ няма преврати, поради липс на американско посолство там.
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той отива там да се види с дисидентите. за какво му е да се вижда с бетонните глаави на братя Кастро.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато господ иска да накаже американците той им праща тайфуни торнада, цунами. А когато господ иска да накаже другите народи той им праща американците. Та как да се радват Раул и Фидел като господ им изпрати най-личния американец. Знаят какво ги чака - Кубинска пролет.
42
3
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До Станой от АхелойСтоя Ганев и сие преди 25 години казваха ,че кубинския режим е бита карта, а пък тя каква стана, президента на САЩ отиде там, а никой не го посреща. Така че не бързай да оплакваш, кубинския строй, а се огледай как живеем Ние и поплачи за Нас.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-унизително беше, когато Плевела, само по сако, чакаше в студ и вятър два часа величието отвъдокеана да се слизне по стълбата на самолета.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли бе? Както рухна режимът в Китай и Виетнам? Обама беше там на туризъм - с децата, жената, тъщатат и кучето. Закакво да го посреща Раул Кастро? не може да посреща всеки чернокож турист!
39
5
 
7
 
! Отговори
Пуерто Рико... преди 8 години
Да. Унизително е др. Кастро да не присъства пред стълбичката на самолета за първоначалното посрещане, но ....такива са ***. Който си мисли , че Куба ще възкръсне утре.... си е наивник. Ще се мъчат поне още 10 -на годинки с братчето на КОМАНДАНТЕ Кастро....