България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата

Според картата страната ни е безопасна от терор, но къде ли е тя?
Обновена: 23 мар 2016 19:16 | 23 мар 2016 19:13, Екип на Dnes.bg
156
България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата
Снимка: "Дейли Експрес"

Европа се превръща в зона, забранена за туристи, заради множеството заплахи от терористи, като голяма част от Стария континент трепери под заплахата от атаки.

За да улесни своите читатели как да изберат къде да прекарат наближаващата лятна ваканция, изданието "Дейли Експрес" публикува карта на това къде е безопасно да се отмаря и къде не.

България е определена като безопасно място, но според изданието страната ни всъщност въобще я няма на картата, а върху по-голямата част от нашата територия е написано Сърбия.

Част от сръбската територия пък щедро е предоставена на Босна. За съществуването на албанците и македонците британската медия въобще и не подозира.

Според картата спокойно може да се почива в Русия и в Украйна. Най-опасно е в Испания, Франция, Белгия, както и във Великобритания и Германия.

Турция, очаквано заради атаките в Анкара и Истанбул, също не е желана дестинация от туристите.

Мароко, Тунис, Египет, посочва още "Дейли Експрес", също не са препоръчителни за семейна почивка с децата.

Изданието все пак признава съществуването на страната ни поне на текст, защото в последното изречение от материала обявява, че в България, Хърватия и Португалия, където всяка година отмарят близо 2 милиона британци, не се очакват терористични нападения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БългарияСърбиякарта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
ти не знаеш 99 преди 8 години
Не схващам защо ми натикваш този договор.Говоря за възприятия на запад към балканските народи . Какво общо има този член на Сан Стефано . Стига с тези деления,защото виждате ,че не са в наша полза . Сърбия е водила войни през 15 и 16 век ,а ние вече сме били рая и еничари на султана. Сърбия е вдигала въстания,когато ние сме очаквали пак Русия да ни свърши работата .Една земска войска не стига. Поклон на Паисий ,но без инфото от Ватикана и Срем нямаше да напише нищо .
82
1
 
1
 
! Отговори
до: 98 преди 8 години
Прочети за Санстефанския мирен договор та да разбереш нещо явно нищо не знаеш:Сърбия е призната от Портата за независима държава и за участието си във войната анексира поморавските градове Ниш и Лесковац, Прокупле и Куршумлия както и части от Новопазарско (Член 3). Частта от Поморавието влиза в границите на Западната българска автономна област, предвидена от Цариградската конференция на Великите сили от 1876 г.
81
3
 
2
 
! Отговори
до 95 преди 8 години
А в Италия смятат българите за мюсюлмани .Това е архитип .Просто хората помнят векове назад и съответно в Италия знаят ,че сме били еничари на султана ,негови дюлгери .А в Англия знаят,че Сърбия е водила безчет войни с Турция и е пазила Европа .
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те хората преди мен са го казали 100 пъти, но е очевидно, че са написани само имената на рисковите държави, а на тези в жълт цвят не - даже е указано със стрелка къде е Сърбия. Да ви имам и екипа журналистически...
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам, позор и нечувана некомпетентност!И това го измъдрил цял екип!Бравос, целата маала ви реди еваларка!
78
2
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Преди повече от 30 години, с тогавашния Балкантурист, бях на голяма екскурзия в GB - тогава се престраших да продумам на английски, който бях ползвал само пасивно, за четене и слушане. И не щеш ли, умря Тито. Скъсаха се да ми изказват съболезнования...дванадесет дни разговарях с какви ли не британци, с цел да си пробвам езиковите умения...и нито един не знаеше, че има държава България! Най-информираните смятаха, че сме част от Югославия и сме по националност сърби... Нищо ново под слънцето
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОДЕРАТОРA САМ СИ ПИШЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУКА И ПОСЛЕ КАК СТАНАЛИ НАКОЛКО СТОТИН
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е страшно
75
0
 
4
 
! Отговори
Англия преди 8 години
До Азоще продава карти където България я няма затова пък турция е покрила цялата балканска територия
74
1
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
До 2015 г. беше малко известно в България, че Русия сключва тайно споразумение с Австро-Унгария във връзка с руско-турската война, което е предизвестявало провеждането на Берлинския конгрес, довел до разпокъсването на България и предаването на Босна и Херцеговина под управлението на Австро-Унгария
73
0
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
Санстефанският мирен договор среща неодобрението и на съседните на княжество България балкански държави.Сърбия иска Видин и изявява претенции за Македония. Подтиквана от Австро-Унгария, Сърбия насочва стремежите си за териториално разширение на изток, към българските земи. По това време сърбите целят да възстановят териториите на Велика Сърбия от времето на Стефан Душан, в която влизат земите на цялата македонска област и градовете Щип, Велес, Горна Джумая, Белоградчик, Кюстендил и други.
72
1
 
11
 
! Отговори
Опаа преди 8 години
Екипа на Днес! Нямате ли си новини, та се опитвате да си съчините? Доколкото виждам на картата са дадени опасните страни с червено и оранжево, и са им написали името на страната. Които са в жълто нямат имена, сред които е и България. По добре си сменете заглавието: "Къде е половин Европа ?" ! Ставате смешни вече, "журналисти"!
71
4
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не е страшно ! Британците са известни с необразоваността си и присъщата им простащина ! Така ,че не им обръщайте внимание ! Простака си е *** !
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От статията "сруи" професионализъм!КОЙ?Или се злоупотребява с вещества?
69
0
 
15
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Глупости! Отбелязани са САМО имената на държави, в които има завишен риск - тези в червено и оранжево.Написалият статията е ***
68
0
 
9
 
! Отговори
Вникнете в смисъла преди 8 години
Ако бяхте вникнали в смисъла на картата,нямаше дса пишете глупости.Името на нито една държава с намален риск риск(на картата в жълто) нее отбелязано.Това не ви е като да контролирате форума триейки!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я дайте някоя по-сериозна новиина. На някакъв неграмотен редактор не му стигнало мястото и написал Сърбия на част от България - страхотна новина ......
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безполезна статия. Загубена 1 минута. Провокиращите заглавия карат жертвите да цъкат на линка.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ :)))))НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ, СА ИЗПИСАНИ ИМЕНАТА САМО НА РИСКОВИТЕ СТРАНИ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ, ЛИПСВАТ ИМЕНАТА НА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ПОЛОВИН ЕВРОПА,НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА НЕГРАМОТНИ :)))))))))))
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
големи г.л.у.п.о.с.т.и! Трябва да са писани от известните в България родни предатели, падащи ничком пред оня с парцалите. Съвсем ясно се вижда, че Сърбия и Босна са с по-лош рейтинг от България. Наистина изсмукана от пръстите на краката "информация". Кой ще клъвне!