Полицията в САЩ на тръни след вълна от заплахи

Заради събитията в Далас, Обама съкрати визитата си в Испания
10 юли 2016 09:18,
13
Полицията в САЩ на тръни след вълна от заплахи
Снимка: архив Reuters

Полицията в американския град Далас получи анонимни заплахи и взе извънредни мерки за безопасност, предадоха световните агенции.

Заплахите са били за нападения срещу полицаи в града. В резултат на тях градската полицейска централа беше отцепена за няколко часа, както и районът около нея. В зоната бяха разположени елитни полицейски части, съобщава БТА.

Още по темата

Заради сигнал за забелязан подозрителен мъж с маска в паркинг зад полицейската централа обектът беше претърсен два пъти от полицията, но не беше открито нищо подозрително. Накрая тревогата около полицейската централа беше вдигната.

Същевременно на няколко места в страната бяха арестувани няколко души за отправени заплахи към полицейски служители. В Чикаго жена беше задържана, след като качила заплаха във Facebook, че ще застреля всеки полицай, който я спре, докато шофира, за проверка. В Луизиана мъж беше арестуван, след като качил в социални медии видео, в което заплашва да застреля полицаи. В град Расин в щата Уисконсин мъж беше арестуван, след като качил в интернет призив към цветнокожите да убиват бели полицаи и техните семейства.

Напрежението в САЩ ескалира след няколкото убийства на цветнокожи от полицаи при полицейски проверки. След тези инциденти цветнокож американец, ветеран от Афганистан, откри огън по полицаи в Далас и уби 5 от тях. Нападението беше извършено по време на протест срещу убийството на цветнокожи при полицейски проверки.

Заради случилото се американският президент Барак Обама ще съкрати визитата си в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали са Изпечени Провокатори на Цветните Революций ХамериканцитеЕееее на ви сега и на вас от Вашата Рецепта господа ГоведариНали уж сте за Световен Глобализъм и АнтирасизъмПък подтискате Афроамериканците и Латинците от Южна Америка Тва ли ви е ДЕМОКРАЦИЯТА и Интеграцията за Световен Глобализъм
10
6
 
3
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
За Русия или добро или нищо ;)) Там не се знае, знае ли се
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GADORYA ,KOKVO SHTE E V RUSIYA???? PROGNOSI DAVASH SAMO SA SAPADA ! PISHI I SA RUSIYA.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да чего тут непонятного, надо было заткнуть протестующих, но как это сделать? Вот и решили спецназ привлечь, ребятки вполне профессионально как куропаток отстреляли десяток полицейских (думаю количество строго оговаривалось)после чего аккуратно ушли оставив одного козла отпущения на которого и повесили всех отстрелянных. Несколько грубовато, но зато теперь из протестующих можно вервки вить, и шкуру с живых сдирать, под вполне благовидным предлогом борьбы с терроризмом.
7
4
 
25
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Щатите нема да изкарат още един век дори! Само още малко да се увеличат латиносите и снежинките и всичко ще си дойде на местото. Не е нужно да си баба Ванга или Нострадамус за да го предвидиш всичко това. А в Европа купона ще е даже по голям, предвид тежкото историческо минало. Честито на идните поколения. Оцеляването ще е бая трудно. И всичко това на фона на супербактерии, високи температури, тероризъм и прочее.
6
0
 
27
 
! Отговори
Ластика преди 7 години
Има една глобална теория на "ластика". Опъваш го - той се разтяга ама до един момент. После се къса. И колкото и да го отпускаш няма връщане назад. Та, дали "ластика не се скъса" ?!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което става е напрактика избиване на бели и нещата отиват към расова война в САЩ, а после и в други страни.
4
1
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Сега е моментът Обама да се разходи с открита кола из Далас(хи-хи)!Да демонстрира съпричастност,пък и ще изпита американските ценности в реална ситуация.Ако пък го гръмнат в духа на тексаската традиция,ще остане в историята с по-добро име,отколкото с очертаващия се безславен край на кариерата си.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А през това време нобеловия лаурят за мир ни дава акъл : "Интегрирана Европа постижение на новото време и Глобализацията ощетява младите "..
2
4
 
21
 
! Отговори
Швед преди 7 години
Кат при нас `Иганите
1
8
 
41
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Разручкаха целия свят , а собствената си *** не могат да оправят.Там нещата са страшни.Тъмните са толкова много и толкова мързеливи леле мале.Пък как се засягат , че не са бели. Ами господ ги е създал такива. На него да се сърдят.