Бокова се смъкна до пето място в предварителен вот на ООН

Антонио Гутиерес отново бе фаворит за поста
Обновена: 5 авг 2016 21:00 | 5 авг 2016 20:54,
136
Бокова се смъкна до пето място в предварителен вот на ООН
Снимка: архив, Ройтерс

Бившият министър-председател на Португалия Антонио Гутиерес запази лидерството сред кандидатите за поста генерален-секретар на ООН след второто предварително гласуване, състояло се в Съвета за сигурност на ООН, предава ТАСС.

Още по темата

"Той отново излезе победител в надпреварата, но този път имаше страни, които се изказаха против него", заяви осведомен източник от ООН, цитиран от Фокус.

Според последната информация, Гутиерес, който до 2015 г. заемаше поста на Върховен комисар на ООН по делата на бежанците, събра 11 гласа "за", два против него и още две въздържания.

Както при първото гласуване, състояло се на 21 юли, втори стана бившия президента на Словения Данило Тюрк. Трети се оказа външният министър на Аржентина Сузана Малкора.

Така генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, издигната от България, се спусна от третата на петата позиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ООНБоковаГутиерес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
6
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Аз лично бих бил доволен, ако тази госпожа/другарка не я изберат, имайки предвид средата от която идва. Толкова срам берем заради "политическата класа" на България, заради кражбите им, золумите им, простащината им и безочието им. А представяте ли си какво може да направи такъв човек на тази позиция пред очите на целия свят.
71
4
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Не съм и допускал че ООН ще допусне комунист за Генерален секретар.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бокова отива при бкп, там където и е мястото! няма място в бъдещето, кой изобщо се е надявал да я изберат? зомбитата!
69
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Добре, Бокова може и да не я изберат, но в сравнение с нея нашите пишман-реформатори ще си останат едно голямо нищо. Жалки продажници.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
75 Естествено нали ние сме яли попарата на тези изродди
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
74 Нино , тя не е госпожа а другарка нали разбра каре другарки а не дами , така се казва в рекламите на червените рекламодатели
66
4
 
8
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До Червената буржуоазияДобре, че Станишев ви довърши - хубава работа свърши той, с БКП-то е свършено.
65
4
 
11
 
! Отговори
иуда преди 7 години
До Анонимен 73Няма по-големи противници на кандидатурата на Бокова от нашите пишман-демократи и реформатори.
64
6
 
9
 
! Отговори
nina преди 7 години
Разбира се, след кофите с помия, които се изсипаха върху г-жа Бокова-защо да е напред?!Нация като нашата винаги ще бъде тъпкана и унижавана-никой не показва уважение къмхора, коита сами не се поддържат.
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
71 Продажници са комунистите от 1919 насам те си продадоха душата на червените дяволи в Москва
62
8
 
7
 
! Отговори
гоце с 3 пера преди 7 години
Синовете, дъщерите и внуците на сатрапите от комунистическия режим да ходят да копаят картофи и да пасат овце ! Ако не знаят как се прави това, Баци ще ги научи ...
61
9
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Няма по-големи противници на кандидатурата на Бокова от нашите пишман-демократи и реформатори. Четете надолу - жалка работа. С толкова продажници винаги ще сме на дъното.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъка мъка русофилска мъка
59
4
 
9
 
! Отговори
додо преди 7 години
без да ми пука какъв е произходът й, за мен тази жена е безкрайно неприятна, също така неприятна ми е и другата комсомолска секретарка Кристалина.... от къде ги вадиме тия и край нямат ли се чудя
58
8
 
16
 
! Отговори
Червената боржуазия преди 7 години
Ирина Бокова е един от малцината кандидати, за поста председател на ООН, които и досега НЕ СА ОБЯВИЛИ СВОИТЕ ДОХОДИ И ИМУЩЕСТВЕНИ ДЕКЛАРАЦИИ, въпреки че имуществото и покупките на нея и семейството й - закупени скъпи имоти в Париж, Лондон и Ню Йорк за общо около 5 милиона долара, възлиза на сума далеч надхвърляща ЗАКОННИТЕ ИМ ДОХОДИ!НЕ ЧОВЕК, А БЪЛГАРИНПРОСЪСКАЛ АГЕНТЪТ-ФАШИСТТИХО БОКОВА КАЗАЛА- НЕ, КОМУНИСТ!
57
10
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Голяма радост цари сред ПРЕДАТЕЛИТЕ...
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Бокова има спасителен ход - да се откаже, както хърватката. Въпрос на достоинство.
55
7
 
13
 
! Отговори
лустрация преди 7 години
Навремето ако някой твой роднина е бил "враг на народа" се проваля бъдещето на целия род(кариера,репресии,изселвания, момчетата служиха в СВ и бяха пращани в урановите мини,даже и затвор и концлагер).Защо другарката Бокова не идката да се отнасят с нея и казва че не е виновна за престъпленията на баща си...... А нали ползва облаги цял живод благодарение на баща си. Защо не се отрече и от облагите?
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даа, вярно било! До казана на българите в Ада не стои Дявол дс пази някой да не излезе. Те сами натикват всеки , който си покаже главата пак вътре. С особена радост...Каква радост и злост, че българка е останала пета в надпреварата за шеф на ООН!!!Не ни трябва дявол на нас.
53
13
 
13
 
! Отговори
смърт на комунягите преди 7 години
Да назначищ та масови убийци децата в ООН е вде едно да назначиш за директор на детска градина-педофил!!!Сругарката Бокова как е градила кариера? Ако не беше тате нямаше да е учи в москва и да бъде назначена веднага като завърши в ООН!