Германска бюрокрация! Китаец 12 дни в бежански център

Мъжът не говорел чужди езици и не се разбрал с полицията
9 авг 2016 17:52,
7
Германска бюрокрация! Китаец 12 дни в бежански център
Снимка: архив Reuters

31-годишен китайски турист беше принуден да прекара 12 дена в бежански лагер в Германия след като не успял да обясни на полицията какво точно му се е случило.

Туристът, който не говорел нито английски, нито немски, се опитал да обясни на полицаите, че е изгубил портфейла си в Щутгарт, Германия.

Само че полицаите в управлението му дали молба за... политическо убежище. Така неназованият турист бил набързо преселен в убежище на 420 километра - край Дортмунд.

Властите му взели паспорта, мислейки, че той е просто поредният мигрант, който търси убежище в страната.

Кристоф Шлутерман от германският Червен Кръст разказал пред ДПА, че просто се е задействала бюрократична машина, от която китаецът не е имал шанс да избяга.

Телевизия WDR разказва, че мъжът е минал през всички стандартни процедури за получаване на убежище - снемане на отпечатъци, минаване през медицински преглед и дори е получавал джобни пари.

Служителите в центъра обаче забелязали, че мъжът бил необичайно добре облечен за човек, който търси убежище. Усъмнили се, че е станало нещо и потърсили помощ... в местен китайски ресторант.

Собствениците предложили на Шлутерман да използва приложение на телефона си, което превежда от мандарин и скоро станало ясно - китаецът съвсем не искал убежище, а просто да продължи по пътя си из Европа.

И така след 12 дниа, прекарани в убежище, мъжът бил освободен и поел по пътя си... към Франция и Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Добре си му е било 12 дена .Потслонен със джобни пари че да се прави на луд и да си трай.След като си е взимал джобните си пари без да претендира за преводач явно е бил доволен от това което му се случва
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия е най-силната държава в Европа след двете катастрофи в първата и втората световна война ФРГ погълна ГДР и превърна вартбурга и трабанта в Опел, Ауди, БМВ, Мерцедес и Порше.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леко се е отървал. Ако беше в България щеше и бой да яде и рушвет да дава. Честно ви казвам.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееееееееегати срама... Срам за немците.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя да не се оплаква изобщо, това може да е туристически атракцион, в Египет туристите ги водят на бедуинска вечер, у нас ги водим баби да им пеят родопски песни, какво по-нормално в Германия да ти спретнат приключение в бежански лагер, че даже и джобни са му давали :))Гледай ти сега бум на турситен-бежанецен