Речта на Тръмп пред ООН – сила срещу Пхенян!

Какво разбрахме от първото изказване на американския лидер?
20 сеп 2017 12:30, Екип на Bloomberg
44
Речта на Тръмп пред ООН – сила срещу Пхенян!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В първата си реч пред ООН Доналд Тръмп определи КНДР като заплаха, тъй като тя е страна, разработила вече ядрено оръжие. Но също така индиректно насочи критиките си към Русия и Китай, които са основните държави, които подкрепят режима в Пхенян. Китай – финансово и икономически, а Русия – със суровини.

Това коментира в ефира на сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria политологът Георги Киряков.

"Именно тези две страни – Китай и Русия, са крепителите на този режим. И именно в тази игра на покер, тъй като тук вече не става дума за шахмат, е възможно и трите страни да блъфират и да вдигат залога. А залогът в случая е бъдещето на севернокорейската ядрена програма", посочи гостът в студиото.

По думите на политолога думите на американския лидер са били предупреждение към Москва и Пекин: "Ако искате нормални отношения със САЩ, от страна на Китай – икономически, що се отнася до Русия – политически, то вие трябва да спрете да подкрепяте провокациите на този деградирал режим".

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сила разбира се: комунист,ислямист и романист само от тояга разбира!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази снимка Тръмп е заприличал на Командира от ДСБ :))
27
0
 
4
 
! Отговори
Иде воина преди 6 години
Напоследак никой не говори за Мир всеки говори за воина ту тия ще напада ту ония.Маи трябва да си стягам мешката че Третата световна война *** на вратата.
26
7
 
7
 
! Отговори
Ментора преди 6 години
Прекомерното натягане на проблема "Северна Корея", постоянните заплахи към страната носи само негативи за САЩ!Тръмп обаче извлича лична изгода, като се представя като твърдолинеен лидер в очите на народа си!В крайна сметка унижението ще е за САЩ , защото е безумие да се изправят срещу страните на БРИКС- Китай , Индия , Русия , ЮАР и Бразилия!Дипломацията на Русия отново е на ниво за разлика от заплашителното дърдорене на Тръмп!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речта на Тръмп пред ООН-комично джафкане на побеснял пинчер.
24
14
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
РУСИЯ И КИТАЙ ВИНАГИ СА ПОДКРЕПЯЛИ ДИКТАТОРСКИТЕ РЕЖИМИ И ВИНАГИ ТЪРГУВАТ С ЕМБАРГОВИ ДЪРЖАВИ ! ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ ТРЯБВА ДА СПРЕ ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ С РУСИЯ И КИТАЙ ! ПОДОБНИ НА КИТАЙСКИТЕ БОК.ЛУЦИ МОЖЕМ ДА ВНАСЯМЕ И ОТ ДРУГИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ , А МОЖЕМ И САМО ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАМЕ БОК.ЛУКА ,ПОНЕ *** ЛЕСНО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ,АКЪЛ НЕ СЕ ИСКА ! МОДЕРНИЯТ СВЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ РУСИЯ ,КИТАЙ,ТУРЦИЯ,СИРИЯ ,ИРАН ,ПАКИСТАН ,АФГАНИСТАН ,САУДИТСКА АРАБИЯ И ОЩЕ НЯКОИ СТРАНИ !
23
6
 
8
 
! Отговори
Кореец преди 6 години
Долу Ф А Щ!!!!!
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, какво стана с прехвалената американска ПРО? Северокорейците 2 пъти изстреляха ракета над Япония и двата пъти американците разбраха за това когато ракетата беше вече на дъното на океана...смешна работа.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речта на Тръмп е за *** като него. Ясно е, че няма как да "унищожи изцяло Северна Корея" защото това значи той да затрие и половин Япония и 2/3 от Южна Корея. Мислете бе, хора.
20
4
 
4
 
! Отговори
Гюро преди 6 години
Ама другари,изчакайте указанията от др.Кутев!На др.президент речта на Тръмп е харесала,а вие плюете предварително!Организация бе хора!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крепителят на "севернокорейската заплаха" е САЩ, които непрекъснато нагнитат напрежение с военното си присъствие. Ето сега увеличиха и военния бюджет за сметка на населението си. Ако подпишат мирен договор нещата ще се наредят.
18
2
 
4
 
! Отговори
и Пословица преди 6 години
Лисица дето лае, не апе!
17
2
 
6
 
! Отговори
Нека говорат! преди 6 години
оно друго не моатШопо
16
3
 
8
 
! Отговори
и са шо?! преди 6 години
Първата реч ще я последва вторяа реч ..и т.н.Тоя може само толк-шоу да направи видя се!
15
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не нападнат Колумбия, която им внася дрога? Само обикалят и симулират борба с трафика на дрога.
14
2
 
14
 
! Отговори
Ghost преди 6 години
Нобелова награда за мир!Веднага!
13
6
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Браво на ФАЩ успяха да обърнат срещу себе си всяка една страна способна да ги заличи от земята,Русия,Китай ,Северна Корея,Иран е на това се вика каубойска дипломация да настроиш целият свят срещу себе си ,браво ,аплодисменти!
12
6
 
37
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
Не може нормално мислещ човек да одобрява заплахи срещу суверенни държави и то от трибуната на ООН,и то от страна която прави кървави агресии,създава терористични групировки и прави преврати,с две думи крадеца вика дръжте крадеца.
11
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя път им се разпрепераха здраво телесцата на корейците!Питате как са се разтреперали ли? Ще ви кажа.Треперат като желиран крем като го тропнете с чинията върху масата. На вълнички треперят. Тръгва вълничката, подува се мястото, вдлъбва се, подува се, вдлъбва се, втора вълничка идва от другаде на същото място и ритмите се променят. Като сложиш ръка, усещаш треперенето все едно е тресене. Удря те ту по единия пръст, ту по дланта и това бързо и навсякъде.Ето така се разтрепераха.
10
15
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Рано или късно този режим ще падне.