Мигранти превзеха търговски кораб

В момента танкерът се насочва към Малта
27 мар 2019 21:37, Петя Славова
22
Мигранти превзеха търговски кораб
Снимка: БТА

Група мигранти са превзели търговски кораб, който изглежда се насочва към Малта, предаде ДПА, цитирайки малтийската армия.

Танкерът "Ел Хиблу 1" е бил превзет от 108 мигранти, докато се е намирал на шест мили (около 11 км) от либийския бряг. Говорителка на малтийската армия съобщи, че властите на островната страна са получили информация за отвлечения кораб този следобед и следят ситуацията, предаде БТА.

Последният контакт с кораба е бил сигнал за тревога, изпратен от капитана. В момента танкерът се насочва на север и се очаква да достигне малтийски води тази сутрин.

Части на малтийската армия са поставени в бойна готовност, а командването й е поискало правна консултация.
Това може да е първият случай на пиратство в Средиземно море през съвременната история, отбелязва ДПА.
Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви в Туитър, че това вече не е спасителна операция, а "пиратски действия".

По-рано днес ЕС съобщи, че ще прекрати временно морските патрули, спасили десетки хиляди мигранти в Средиземно море, припомня ДПА.

Италианската прокуратура междувременно освободи хуманитарния кораб "Маре Йонио", който беше конфискуван миналата седмица, съобщи неправителствената организация "Медитеранеа", която го е наела. Тя увери, че корабът, плаващ под италиански флаг, ще продължи да изпълнява спасителни месии. Разследването срещу капитана и екипажа на кораба обаче продължава, съобщи италианският вестник "Република".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Знаете ли защо системата е толкоз стабилна и нищо не я поклаща? Диваците вилнеят по цял свят, Европа е пред изчезване а живеят на Пособия от тези европейци както в Европа така и в дивашките страни. Ако спрат различните хуманитарни помощи за дивашкия свят, единствен поминък ще им остане човекоядството. Всичките Пари, Правителства и Армии в света са в еврейски ръце и никой не протестира?! Никой и не загатва че дивашкото нашествие се движи от евреите?! Излиза че робството е доброволно.
16
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 5 години
ДО "ШМАТКА" В ЕВРОПЕЙСКИ ЗАТВОР С БАНЯ, ЗАКУСКА С МАСЛО И КАФЕНЦИ,ОБЯД И ВЕЧЕРЯ А И ФИТНЕС ЗАЛА НЯМА ДА УПЛАШИШ АФРИКАНЕЦА. ЕДИ БЪЛГАРИН БЕШЕ В ИСПАНСКИ ЗАТВОР,ПЛЮС ХАПВАНЕТО ИМА И ФИТНЕС ЗАЛА И ЕДИН ПЪТ СЕДМИЧНО ПЛУВАНЕ.НЕКА ВСЕКИ ДА КАЖЕ КОЛКО ПЪТИ ХОДИ НА ПЛУВАНЕДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Polska"Екстрадация е решението.".............не, друго е ! нали пристигат все нанофизици и микробиолози, учени всякакви ? ами пуснете ги на дъното на морето, да изследват там морските обитатели.
14
0
 
18
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Като стигнат Малта,на друг кораб и обратно в Либия.Само масово връщане ще спре това нашествие.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такива случаи е добре да има подводници.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест не са мигранти, а пирати и крадци, ама либерал-швестър кодекса не ви позволява да напишете истината, нали ?
11
0
 
18
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Бе къф затвор ,кве 5 лева.Връзват им се ръцете и краката с една свинска опашка и в морето.
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мигранти превзеха търговски кораб"Потапяй!
9
1
 
37
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Тези НПО-та не са никакви спасители, а просто едни трафиканти. Вероятно и те прибират бая пари от "спасените" за да ги събират от морето и да ги карат в Малта или Италия.
8
3
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Скоро ще превземат и цели държави.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спечелиха само една битка, но целта им е да спечелят войната и Европа.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох защо сте такива мекушави станали човеците! От първата световен масм, имам чувството че всички жени станаха... Изтречете ге бе! Просот е! Бейте ги докато умрът и пуснете клипче в нета, за д се знае.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези вече нямат свян от никой и от нищо евроатлантиците потопиха Европа без нито един изтрел.
4
1
 
37
 
! Отговори
Без комментар преди 5 години
Веднага ги премете, дайте им по един безплатен апартамент и по две немкини на калпак. И да не забравите мечетата.Италианската прокуратура освободи хуманитарния кораб "Маре Йонио" съобщи неправителствената организация "Медитеранеа", която го е наела. Тя увери че кораба ще продължи спасителни мисии.Такива НПО-та вкарващи нелегални мигранти и пирати, нарушители законите на ЕС, трябва да бъдат арестувани и вкарани в затвора за трафик на хора. Заедно с болшевиките-еврозелки, които ги подкрепят
3
1
 
44
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Защо Европа приема НЕЛЕГАЛНИ мигранти? А тези не само са нелегални мигранти, а и ПИРАТИ. Каква ценност е приема на престъпници? Та те нарушават закона още с пристигането си, как очаквате да го спазват занапред? Медиите ни спестяват много. Екстрадация е решението.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какви хора идват нелегално в Европа. Представете си какво ще направят когато стъпят на европейска земя и не получат това, което искат.
1
2
 
46
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Това не са мигранти а пирати и всички до един трябва да отидат в затвора.Съвсем друг е въпроса как от гумени лодки са се качили на борда.без помощ от екипажа