Китай ще продължи да модернизира ядрения си арсенал

Русия и САЩ да направели първата стъпка към разоръжаване
4 яну 2022 20:40, Елка Василева
25
Китай ще продължи да модернизира ядрения си арсенал
Снимка: архив, БГНЕС

Китай обяви днес, че ще продължи да „модернизира“ ядрения си арсенал и поиска САЩ и Русия да намалят своите. Призивът идва, след като вчера глобалните сили обещаха да не допускат разпространение на ядрени оръжия, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Още по темата

В рядко съвместно становище, което остави настрана напрежението между Запада и Изтока, САЩ, Китай, Русия, Великобритания и Франция потвърдиха целта си за свят без ядрени оръжия и избягване на ядрен конфликт.

Петте ядрени сили също така се ангажираха с пълно бъдещо изоставяне на атомните оръжия, които в конфликт са били използвани само при американските бомбардировки в Япония в края на Втората световна война.

Съществуват засилващите се глобални опасения относно китайската военна модернизация, особено след като въоръжените сили на страната обявиха миналата година, че са разработили хиперзвукова ракета, която се движи със скорост пет пъти тази на звука.

Днес Пекин защити политиката си и настоя Русия и САЩ – засега най-големите ядрени сили, да направят първата стъпка към разоръжаване.

„САЩ и Русия все още притежават 90% от ядрените бойни глави на Земята“, заяви Фу Кун, генерален директор на департамента за оръжеен контрол в китайското МВнР и допълни: „По повод твърденията на САЩ, че Китай увеличава своите ядрени възможности, това не отговаря на истината“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3------А ти къде намираш разликата м/у ядрена и атомна /бомба, електростанция, реакция/? Обясни, моля те, козарче? Оня че е нефелен, ясно, но терминологията му е точна. А е нефелен, защото мисли, че ще бъдат бомбардирани милионни градове! Не-е! Ударите ще бъдат по щабове, свързочни и информационни центрове, арсенали, хранилища на ГСМ, летища, военноморски бази, ракетни силози спределно малки жилещи свръхточни удари! И разбира се - по самолетоносачи и другикораби и подводници!
18
2
 
1
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 2 години
Причината за тази огромна, нечовешка преднина на Съединените щати пред Човечеството е, че....не са човеци! Те са извънземни, владеещи способността да мимикрират и изглеждат като останалите! Но не са хора, това е сигурно! Забавляват е като правят войни и малки войнички! Днес само от Ковид там са заболели 1 МИЛИОН души! Това е част от преструвките им, че са хора! 50 млн души живеят под прага на бедността. И това е част от заблудите, които умело пускат, да не разберем, че не са хора! Идва краят!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте първото и последното изречение на мат'ряла! Чудничко! Творба на Елочка Людоедката с 30-те думи! Дали знае от коя книга е споменатия персонаж?
16
1
 
7
 
! Отговори
факт преди 2 години
Земята отеснява,ресурсите се изчерпват.Поне 2-3 милиарда ще загинат.Господарите на Света ще решат как и къде.Засега Пандемията не оправдава очакванията им изцяло.Това изявление си е чисто лицемерие.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 16 пакистан е съюзник на сащ,затова
14
3
 
8
 
! Отговори
стой,кой идва преди 2 години
Новина от днес.Русия е на финален етап от сключване на сделка с Китай,за изграждане на газопровода Силата на Сибир-2. На Путин му писна да се занимава с Европа която упорито не сертефицира готовия построен газопровод ,,Северен поток 2,разбира се под натиска на САЩ.Капацитета на газопровода е колосален,50 милиарда кубични метра газ годишно.Нека сега янките да карат с кораби втечнен газ за Европа,и да спасяват положението.Рисия и Китай обединени ще станат голяма сила.
13
7
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Вижда се, че си начетен човек с енциклопедични познания за технологиите и реалноста в САЩ. Със сигурност си пиеш неделното сутришно кафе с Мъск ,и с президента на САЩ, които те въвеждат в тайните на американските възможности и индустрия!Хвала Богу, че има люде, като теб - показващи на нас непосветените : свтлината и вярата на правия път и демокрацията !
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само Израел! А Индия и Пакистан? Защо никой не пита и за тях - и Израел, който дори не е признал все още, че притежава ядрено оръжие камо ли с колко ядрени глави разполага?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Израел?Не разбирам защо се правят всички на ущипани ?!?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Израел?!
9
14
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Не сте прав драги, САЩ живеят в 25-ти век, 400 години преди човечеството, а специално NASA притежава извънземни технологии за посещение на други планетни системи и други галактики. Иначе, нег.рамотността на някои от форумците /нямам предвид Вас/ също е велика.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Малкият Ким Абе не съм забелязал такива като тебе да желаят да емигрират към Северна Корея. Наличието на пищов на гол тумбак не те прави силен.
7
1
 
5
 
! Отговори
Favorina преди 2 години
Се едно нещо ново неква супер новина китаи.
6
3
 
11
 
! Отговори
Малкият Ким преди 2 години
Светът се дели на силни и слаби(държави).С ядрено оръжие всички са равни!(да ме прощава мистър Колт за плагиатството)
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека модернизира, че е от Втората световна. А САЩ, Великобритания и Израел са със 70 години напред технологично.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Газта отива където дават най-много пари за нея.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Игри между Китай и Русия.Руснаците зарезват Европа и Северен поток,и газта отива към Китай.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 Правиш ли разлика между АТОМНА и ЯДРЕНА? Що не си пасеш овцете ми се занимаваш с работио, които не са ти работа?
1
6
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ген. Радев да пусне БГ атомна бомба :)))