Зеленски: Украинците скоро заедно ще празнуват победата над Русия

3810 души са евакуирани за ден по хуманитарни коридори
18 мар 2022 07:11, Елка Василева
248
Зеленски: Украинците скоро заедно ще празнуват победата над Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинците скоро заедно ще празнуват победата над Русия, каза президентът Володимир Зеленски по време на посещение в болница в Киев при ранени в конфликта, предаде ДПА.

"Не би могло да бъде по друг начин, когато в нашата страна има такива силни семейства", се казва в негово изявление, публикувано от неговата канцелария малко след срещата му със семейство, членове на което били простреляни, докато опитвали да се спасят.

Още по темата
По време на визитата Зеленски подари на 8-годишното дете в семейството плюшена играчка. По информация от украински източници сестрата на момчето го е защитила, докато те са били под обстрел от руски военни. Той и майка му са получили сериозни наранявания, докато бягали от Ворзел, северно от Киев.

Междувременно висш американски служител съобщи, че Русия е изстреляла повече от 1000 ракети от началото на инвазията в Украйна, която сега навлиза в четвъртата си седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Общо 3810 души са били евакуирани в четвъртък от украински градове по хуманитарни коридори, съобщи агенция "Интерфакс Украйна", цитирайки високопоставен служител, което е доста по-малко от вчера, отбелязва Ройтерс.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук каза на пресконференция, че близо 2000 души са успели да напуснат обсадения Мариупол. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че общо повече от 60 000 души са били евакуирани вчера от редица по-големи и по-малки градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има здрав разум, войната в Украйна трябва да се спре. Зареждането на Украйна с оръжия и с неонацисти не вещае край на войната, а предопределя разрастването й в световна война, която ще се води в Европа. Въпросът кой печели, е риторичен.САЩ, САЩ, търговците на оръжие, банкерите и корпорациите. Новият световен ред ще владее пустош. Властват луди хора, които вече са убедени, че ядрените бомби не са опасни чак толкова...Трябва да спрем войната.
107
11
 
27
 
! Отговори
Спррете нацизма! преди 2 години
Украйна се превърна в сборище на откачени нацисти от цяла Европа, които отиват в украйна да убиват славяни, просто потресаващо зверско, това нацистко сборище, трябва да се разпръсне и смачка, самите европейци, веднага удавят нацизма в своите държави, още в зародиш и нацизма е забранен и е подсъдимо да се използват нацистки знаци,а защо го допуснаха в Украйна. И Англия и други държави, си пълнят джоба, пращайки оръжие, докато хората в Украйна умират,гладуват и биват убивани с това оръжие
106
0
 
15
 
! Отговори
АлексСпб преди 2 години
До Анонимен 94"Няма украинец, който да не знае руски език, но не познавам вече украинец, който иска да го говори"Виж сайта на Министерството на образование на Молдова mec...gov...md - новина от 15 март (на молдавски е - ама лесно се превежда). От 631 деца, които временно ще се обучават в Молдова, 37 избират румънски, 40 украински, 534 руски като език за обучение.
105
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До последно ще се излъчват новини за героичната арийска армия която ще марширува на червения площад. После бункер с два овъглени трупа. И разпознаване по зъбния статус.
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво направихте с тази насаждана омраза и русофобия,какво? Само зло, убийства,дразги, настройвате европейци срещу европейци и славяни срещу славяни в братоубийствена война, отделно и икономиката на Европа съсипвате и енегетиката също! Украйна да мине към Русия, откъдето беше откъсната преди години, а след като се успокоят нещата и блокирате русофобията, Русия да започне отново да се интегрира в структурите на НАТО и ЕС, както правеше преди време! По-добро решение от това няма!
103
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Slava na Zelenski
102
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски бил русофоб! Абе, ти добре ли си? Зеленски е РУСОФИЛ!
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да си вървиш,а омразата и русофобията да спре,а Русия отново да започне да се интегрира към НАТО,ЕС и европейските институции,за да има мир,те се интегрираха,но с тази насаждана омраза,русофобия само блокирахте интеграцията на Русия към Европа!И това не е в полза на Европа,защото Русия е част от Европа и мястото им е там,а не в Азия и да слагате разделителна линия,като англичните натиснаха украинци и поляци да сключат договор и разделят Европа,слагайки бариера и съсипват икономиката на ЕС
100
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си компрометиран, хората казаха, че през твоето управление е имало много повече убити, отколкото през управлението на Порошенко, трябва да си вървиш, а омразата и русофобията да спре, а Русия отново да започне да се интегрира към НАО,ЕС и европейските институции, за да има мир, те се интегрираха , но с тази насаждана омраза, русофобия само блокирахте интеграцията на Русия към Европа! И това не е в полза на Европа, защото Русия е част от Европа и мястото им е там,а не в Азия и да слагате разд
99
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някво отчаяно русофилче ми е блокирало другото устройство, въпреки че коментарите ми са на място!
98
1
 
19
 
! Отговори
FJJJ преди 2 години
***, който си съсипа държавата!
97
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заедно с украинците победата над магучая ще празнуват и руснаците! Дано само дребния накрая да не изпадне в бяс!
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това население като го приберат по европата как мисли да го събира после обратно?! Немците ще им дадат по 1000 евро ей така за сините им очи... В тая разруха кой ще се върне! Даже и у нас остават! По- добре да сключва бърз мир и да взима европарите и да го зачука така на руснаците като им дръпне той населението, а сега става по- зле.
95
3
 
22
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Как руснаците още бомбардират градове, пък Зеленски твърди, че почти са ги победили? Мирът е приоритет пред защита чрез военни действия. Хората умират. Зеленски трябва да дойде на себе си.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гостенките дето пишат кой е злобен мисля че ние ги приехме и трябва да внимават най малкото. Относно комунизма той си прилича с Фашизма но и нас няма фашизъм. Дори правителството ни е доста щедро. Трябва малко да погледнете в себе си дали нямате вина за ставащото.
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
105--сега е надрусан,след това ще друса на Путин тамбаретата със чаталче.
92
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начина на мислене на двете воюващи страни е от времето на втората световна война. Всъщност техните сметки не са уредени именно от тогава. Това е послепис на втората световна война когато Хитлер е бил пуснат безпрепятствено към Русия и е спрян при курската дъга. Сталин е грузинец и това е другата неуредена сметка. Останалите страни от бившия съветски съюз нямат проблеми с Русия.
91
2
 
23
 
! Отговори
некъфф преди 2 години
Тоя да вземе да смени дрогата
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ НА ФОТОТО УМРЯЛ ДА Е ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ПО ДОБРЕ.А ПЪК МОЖЕ И ДА Е ПУКНАЛ ВЕЧЕ.
89
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоз има 3 варианта .1 руски затвор.2 Американците да си го очистят.3 президент в изгнание в някоя европейска държава.