Гърците от чужбина искат да гласуват по пощата

Сега имат право само за евроизбори
18 яну 2024 23:30, Петър Бойчев
11
Гърците от чужбина искат да гласуват по пощата
Снимка БГНЕС

Представители на гърците, живеещи в чужбина, поискаха разширяване на правата им за гласуване по пощата, които да важат не само за предстоящите евроизбори, но за националните избори в бъдеще, съобщи БТА, като се позова на гръцкия в. "Катимерини".

Представителите бяха призовани да изразят мнението си пред парламентарна комисия относно предложен законопроект, предвиждащ за първи път гърците в чужбина и някои социални групи в страната да могат да гласуват по пощата на предстоящите избори за европейски парламент.

Те приветстваха плановете на правителството, но смятат, че в това право трябва да бъдат включени и националните избори до следващия изборен цикъл. Също така бяха отправени и призиви за дигитализиране на процеса на гласуване и въвеждане на гласуване по интернет с цел да бъдат представени по-добре гръцките емигранти.

Законопроектът, обявен от гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис през ноември, ще бъде внесен за гласуване в парламента следващата седмица.

Той дава възможност на гърците в страната и извън нея да пуснат за първи път своя глас по пощата. Хората в страната, които ще имат право да дадат своя вот по този начин са: възрастните, болните, хората с увреждания, младите хора със сезонна работа, работещите в изборния ден и студентите, намиращи се на територията на Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
От както преди 3 месеца
Гърците станаха стратегически важни за краварското посолство рязко взеха да им затягат дисциплината. На ковида ги преследваха със полиция и пушки по плажове и кръчми, сега ще им сложат машинки да им правят ала бала избори и да им назначават правителство, а от 2025 година изкуствен ителект ще ги следи уж защото укривали данъци. Край със сиртакито и щтракането с пръсти.
9
0
 
0
 
! Отговори
И на гърците преди 3 месеца
Им гласят ала бала избори като при нас.
8
2
 
2
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Кога и в България? Ако се гласува от чужбина с Ел.подпис и по пощата тези 2 милиона българи в чужбина...ще гласува голяма част от тях. Но.... копейките, като Радев и възраждане, и мафията в лицето на...ИТН,ГЕРБ,ДПС,...не искат това
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно и на гърците ще им назначават правителство и дупетати от говедария
6
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Нали ви е ясно, защо се въвежда гласуване по пощата. Справка-ДП САЩ. Чуете ли за ел.гласувания и гласувания по пощата, трябва веднага да ви светва лампичката, защо това се прави и от кого.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 месеца
Само че така измамите са още по-големи.
4
0
 
3
 
! Отговори
СамоБалъцитеГласуват преди 3 месеца
3 Що иначе Неможе са се фалшифицират избора
3
2
 
5
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 3 месеца
Точно грантоядите прокарват гласуването по пощата, за да фалшифицират изборите като в САЩ.
2
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
На предстоящите избори в България и Гърция трябва да се гласува против партии и коалиции ,които строят бежански лагери за ислямски бежанци и подкрепят руско-украинската лъжа. Лично аз ,бидейки във Франция, не виждам за кого да гласувам. Просто няма личности в политиката. Може би ще пусна една снимка на Гилотината в урната.В България е същото мазало.Всички ,леви и десни , партии са подпартии на турците.
1
3
 
2
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 месеца
Само нашите политици не отварят дума за този начин на вот,а е най-евтин."Български пощи" са държавна фирма 100%