Шефът на "Фронтекс" не е съгласен със защитата на външните граници на ЕС

Нищо не може да спре хората да пресекат границите
20 яну 2024 17:00, Стела Стоянова
63
Шефът на "Фронтекс"  не е съгласен със защитата на външните граници на ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Изпълнителният директор на европейската агенция за гранична и брегова охрана "Фронтекс" Ханс Лейтенс изрази несъгласието си с усилията за по-добра защита на външните граници на ЕС, съобщи германското издание "Велт", цитирано от БТА.

"Нищо не може да спре хората да пресекат границата, нито стена, нито ограда, нито море, нито река", заяви Ханс Лейтенс и обясни, че притокът на хора към ЕС може да бъде само забавен и по-добре контролиран.

Лейтенс се застъпи за процедури за предоставяне на убежище директно на външната граница, бързо депортиране на отхвърлените кандидати за убежище и споразумения с трети страни, които включват съвместни разследвания на мрежи за контрабанда на хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: границаФронтекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що не ме направите мен директор. За 1 месец ще спаднат с 99%. Един процент самоубийци винаги ще съществува.
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И от тия лаладжии чакаме да ни пазят границата?
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Нищо не може да спре хората да пресекат границата ..." Тъй ли? Ами как тогава ще спрете руски терорист? Хи-хи. Впрочем, на едно място прочетох, че вече като държава от "Шенгенското пространство" ще плащаме по-висока такса именно за издръжката на Фронтекс. Това вярно ли е, отчетоха ли го нашите и това към "икономическите ползи" от членството в Шенген? Все пак какво ще правим с руските терористи /хи-хи/, като не можем да спрем никого?
33
0
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Тоя 100% не е прав. Първо трябва да се стреля по границата. Второ всеки който е пресякал границата незаконно в затвора. Така много бързо ще секне потока.
32
0
 
16
 
! Отговори
РБ преди 4 месеца
Незаконните емигранти,зелените талибани и войната в Украйна убиха Европа !!!
31
0
 
24
 
! Отговори
Чужденец преди 4 месеца
Тоя говори глупости! Ако се криминализира пресичането на границата, навлеците се държат в затвор и принудени да работят докато им трае процеса вместо да им се осигуряват удобства и притока ще пресъхне моментално.
30
3
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Значи да печатът пари и да раздават безразборно може(погледнете България всеки втори е милионер) то не са ЕС класи то не са вили за по няколко стотин хиляди евра то не са почивки по екзотични дестинация! А иначе във Африка глад а във ислямския свят войни!!! Е те не са ле толкова хора като нас!! Са идват всички и още и по зле ще става!! То за да си икономист и банкер трябва да си учил малко а те по високите етажи само измамници и бандити няма как да стане
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Уволнете го тоя
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Михаил Тимофеевич Калашников е предоставил всички необходими инструменти за превенция на нелегалната миграция.
27
0
 
13
 
! Отговори
sando преди 4 месеца
До Анонимен 8Ти колко прибра у вас бе, ппдбраст?
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Струва ми се, че трябва да се откажем от "услугите" на Фронтекс.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ихааа! Колко весело! България е външна граница откъм Македония, Сърбия и Турция. Айде вместо да правим калабалък по нашите граници, всичи дойчовци, австрийци и прочие про-евро, да "палнат" корабите както преди 3-4 века, и да ходат да си търсят роби в която държава на света си пожелаят. Също така, могат да си открият специални служби към посолствата, откъдето да си ги товарят дирекно както и на каквото пожелаят
24
0
 
18
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
що ли си мисля че стена в стил ГДР ше спре или ше намали драстично мераците на получовеците да продължават да налазват Европа
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тези били пазители на граници, та и на нашите. Денковци ни ги съобщават като нещо сигурно за границите ни. Те не пазят граници, а способстват за по-бързото набълбукване с всякакви от всякъде.
22
0
 
24
 
! Отговори
До 8 преди 4 месеца
Къде да ги заселваш ? Не съм видял бежанец да работи до сега. Освен нещо далаверка да прави. Те не искат да работят а искат социалните помощи на европа. Така че марш обратно и това е
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ханс я кажи от колко десетилетия мигрантите минават спокойно през Италия до която стигат с кораби, че нещо всичко го прехвърлихте някак си на нашата черга бе.
20
0
 
28
 
! Отговори
Решение преди 4 месеца
Върнете минните полета ,рововете и кулите с картечници и никой няма да мине.Но това не било европейско и нарушавало правата на хуните!!!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Студен душ за Денков. Със застъпничеството на Тони Блеър!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До мак. Напротив, задължително е да се стреля защото в момента са им набили в главите че Европа е разграден двор и могат да вуршеят както си искат в нея и даже ще им плащат за да живеят могат да правят каквото си искат и никой няма да ги закача за нищо.
17
0
 
30
 
! Отговори
Те преди 4 месеца
Кадафи как спираше африканските бежанци,докато не го убиха САЩ и НАТО и настана шок и ужас.