Експлозии в украинския град Одеса

Бе задействана тревога тази сутрин
17 апр 2024 10:41, Александър Попов
166
Експлозии в украинския град Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силни експлозии се чуха в Одеса, черноморският град за пореден път е атакуван с крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм.

Тревогата бе задействана в 9.30 часа. Има информация за попадение в града.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от Свят
Големият бариерен риф преминава през най-тежкия си период на избелване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
6
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 4 седмици
До Анонимен 19 Пиши каквото си искаш , но мен Русия не ме кефи. Путин направи непростими д-ив-от-ии и съсипа собствената си държава.Не постигна нищо , а загуби всичко.
51
9
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разни наемници и инспектори и други са разпределени да живеят по училища и жилищни блокове. Братушките като цапнат един такъв блок с искандерче, и като погребат 60-70 Натовски войника, колко цивилни точно са убити се пита в задачата?
49
6
 
2
 
! Отговори
Купуваме чували преди 4 седмици
От нашите партньори ФАЩ ще купим 30,000 свръхмодерни чувала за скромната сума от 100,000 долара на чувал! Това прави 3 милиарда долара! Евтиния! Така ще има как да върнем нашите войски, от където са ни наредили да ги пратим. Разбира се за транспорта ще ни таксуват отделно нашите пратньори от ФАЩ. Но няма страшно, Кокор потвърди че ще е на народни цени, като за партньори!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
47
9
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И още минимум 10 % от троляците ще хванат рак от напрежението да се надцакваш с фейкове.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предложенията на Рябков от декември 2021г вече не са същите. Вече не става дума за НАТО в границите от 1997г. Сега нато трябва да се изтегли до границите от Варшавския договор. Тогава ще има разговори за ново геополитически ред. При всички положения източна Европа и България ще бъдат в нова геополитическа зона.
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
здравейте тролейбуси, пак ли превземате Киев за 3 дня, а между другото к'ви са тия форверки в авиобазата на рашистите в Крим, гледам много думка, май некакъв склад с ракети са Ви издумкали
43
4
 
13
 
! Отговори
ДВА РОВА преди 4 седмици
Имаше до Киев две системи Патриот. Два патриота. Стояха гордо до летището и пазеха НАТОвското тнебе. Сега ня техно място има ДВА РОВА!
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво става с тридневната спецобосрация на Путин? Мие ли вече кълките в Ламанша?
41
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По руската телевизия Владимир Соловьов каза, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция.
40
4
 
5
 
! Отговори
СТО АГНЕТА ЗА ВОВА преди 4 седмици
Сто Ягнита сме подготвили, отбрани родолюбци! И хиляда литра вино. И по Гергьовден плануваме мощен курбан. Ще пием за здравето на бай Вова и на Червената Армия! Дордето свят светува, да порят нациста! Амин!
39
9
 
1
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
След края на СВП ЕС се разпада, и България се връща към своите исторически корени, там където беше 500 години, и където и е мястото.
38
9
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски,
37
3
 
15
 
! Отговори
Кокорчо го измисли преди 4 седмици
Ако всички Български граждани минат на диета два картофа на ден и се лишат от здравни грижи и онразование за децата, за няколко години ще можем да купим 1000 Абрамс танка и да ги стоварим на морската ни граница с дула насочени към Русия! На Всеки 500 метра по един танк! Така ще изплашим Путин, а от Козяк ще получим стикерче за награда.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
35
5
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
34
3
 
4
 
! Отговори
Дърво и Камък преди 4 седмици
Ама как? Не може да е Русия. Според дежурния форумен русофоб Русия е безаналогова и е на ниво камък и дърво. Те току що са открили простите сечива, а вие ги замесвате в подобни неща. Моля ви се. Имайте малко здрав разум.
33
3
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 седмици
Цветелина Бориславова купи кораб за бизнес между Варна и Одеса милата , но Путин и обърка сметките.