Мексико е топ производител на синтетична дрога

Страната е първенец и в производството на метамфетамин
24 апр 2024 20:05, Инна Ангелова
5
Мексико е топ производител на синтетична дрога
Снимка: Kinodel от Pixabay

Фелипе де Хесус Гало съобщи, че Мексико е топ производител на синтетични наркотици, в това число и на фентанил. Откровеното признание на Гало, шефът на Агенцията за криминални разследвания на страната, направи пред американци. Те с на официална визита, в която се призовава за "по-пъргав" подход в борбата с наркотрафика, организиран от мощните мексикански картели.

"Мексико е първенец в производството на метамфетамин, а сега и фентанил", заяви Фелипе де Хесус Гало. Допълни, че това е основен източник на пари и власт за мексиканските престъпни организации, предаде АФП.

Според Агенцията за борба с наркотиците на САЩ мексиканските картели, използващи химикали, предимно с китайски произход, са основните играчи зад трафика на фентанил в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във всички държави нещата се случват със съдействието на хора по високи постове. По време на социализма как я е нямало тази чума. Рибата се вмирисва от главата.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мексико е на топа ли? Не разбрах?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази билка на снимката какво общо има със синтетиката и амфетамните ? Както е писал колегата под мен - медиина манипулация на стадото.
2
0
 
4
 
! Отговори
И защо тогава преди 1 седмица
*** има марихуана на снимката, а не синтетика?? А да това е просто за да има манипулация на племето, не забравяме каква е ролята на българската псевдо журналистила
1
0
 
1
 
! Отговори
Кондьо преди 1 седмица
Само риба(на турски) взима такива продукти