Лукашенко заяви, че Западът се опитва да въвлече Беларус във война

Нашето миролюбие не е пацифизъм, предупреди беларуският президент
25 апр 2024 07:47, Петър Бойчев
16
Лукашенко заяви, че Западът се опитва да въвлече Беларус във война
Снимка БГНЕС

Отношенията между Беларус и Русия успяха да "преодолеят тектоничните промени" по света, заяви вчера беларуският лидер Александър Лукашенко в изказване пред Общобеларуското народно събрание, предаде ТАСС.

По думите му, Западът се опитва да въвлече страната му във война, а Украйна е "полигон", където "се решава съдбата на новия световен ред", съобщи БТА.

"Те ни провокират, ровят окопи, модернизират военната си инфраструктура, въоръженията, а ние от другата страна на границата изграждаме мирен живот", каза беларуският президент и добави: "Нашето миролюбие не е пацифизъм, моля да не бъркате понятията".

Лукашенко нарече съюза между Беларус и Украйна "пример за мирно и съзидателно развитие". По думите му това са две "силни и суверенни държави, които са обединени в силен съюз".

Беларуският лидер отбеляза, че "набира сила Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), на която още през това лято Беларус ще стане пълноправен член". "Всички, които са се уморили от американската хегемония, включително страните от Латинска Америка, Глобалния юг, гледат на тази структура с уважение", каза Лукашенко и добави, че БРИКС е вече "друг мащаб за влияние върху международния дневен ред", предаде БТА.

Лукашенко каза, че САЩ са прехвърлили конфликта в Европа на раменете на Европейския съюз и НАТО, за да отслабят Русия и едновременно да си разчистят сметките с Китай. "Ето го ключът към стратегията на САЩ в името на тяхната хегемония", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Миш-маш
Байдън подписа закона за забрана на TikTok
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 1 седмица
"Лукашенко нарече съюза между Беларус и Украйна "пример за мирно и съзидателно развитие". По думите му това са две "силни и суверенни държави, които са обединени в силен съюз"."Абе, Пешко, прочитай си текста, преди да го публикуваш, за да не ставаш за майтап на гаргите.
14
1
 
4
 
! Отговори
Старата лисица преди 1 седмица
Пак се опитва да манипулира и заблуждава! Напразно Лукашенко, той светът има очи и видя откъде влязоха Руските войски в първоначалните напъни да овладеят Киев! Сега пък някой ги провокирал! Ай сиктир!
13
0
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 1 седмица
Беларус вече беше въвлечена във войната от РФ. Няма какво да се оправдават.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този клоунн играе ролята на Мусолини във Втората световна. Репчи се като петле и в същото време е превит на две пред своя господар в Кремъл. Типичен диктатор, който се държи на власт като плаши населението с някакъв външен враг, който си няма друга работа и по цял ден обмисля как да нападне и завладее рая на земята Беларус. Същият, но в много по-извратена форма е и онзи пълничкия в Северна Корея.
11
1
 
7
 
! Отговори
тцтцтц преди 1 седмица
На тия алкаши само войни им в главите умни.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой кой точно те бута тебе бе Вагнер или Путин
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абсолютно е прав Лукашенко, колкото и да не се харесва на родните самоуки евро либерал гейовехихихи
8
2
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Лукашенко глуповата прие ядрено оръжие на своята територия от Русия и превърна Беларус в ядрена мишена.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И този изквичаа
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин иска чрез войни и болести да наложи новия световен ред. А той за Путин е да замени САЩ с Русия , като господар на света!Сега иска да включи и своя приятел Лукашенко!
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Решава се съдбата на Новия световен ред само в празните глави на текезесаря Лукавия и отвратителния гном Вова Кървавия .Двамата диктатори се крепят един о друг като пияници. Че падне ли единия....
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корекция: съюза между Белорусия и Руската Федерация
3
11
 
9
 
! Отговори
Батэ Борисов преди 1 седмица
В момента отслабени са ЕС и НАТО, а ако и КНР се включат, САЩ много бързо ще дадат заден и ще продължат да подкрепят само терористите в Израел.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президентът Лукашенко нарече съюза между Белоиярус и Руската Федерация пример за мирно и съзидателно развитие. По думите му това са две силни и суверенни държави, които са обединени в силен съюз.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Определено Украйна е полигонът, където се решава съдбата на новия световен ред и на новия многополюсен свят. Диктатурата на Хегемона Пиндостан е в опасност.