Безработен съпруг – какво по-хубаво?

10 причини за радост, когато мъжът ви остане без работа
14 юли 2012 17:06,
47
Безработен съпруг – какво по-хубаво?
Снимка: sxc.hu

Разбира се, загубата на работа е един сериозен удар по стабилността на домакинството – поне за известно време парите ще са кът и всички нерви и напрежения, които произтичат от това, ще са огромно изпитание за всички вкъщи.

Има гледна точка обаче, от която това не изглежда чак толкова ужасно. Освен да се тюхкаме и да стискам зъби от трудното положение, можем да се опитаме да погледнем нещата и от хубавата им страна. Тук сме изброили 10 причини, заради които можете да сте доволни, че мъжът ви си остава у дома.

1. Вече не трябва да се чудите дали ще се прибере навреме за вечеря

Ще се прибере, защото от сега нататък всяка вечер е семейна вечер – всички ще са у дома и около масата и ще се радвате на истинска семейна атмосфера.

2. Винаги ще има кой да оценява чувството ви за хумор

Ако сте по цял ден с децата у дома, те някак си не са на нивото, на което са готови да оценят нито смешките, нито саркастичните ви забележки. Добрата новина е, че сега ще имате с кого да си обмените по някоя и друга приказка за възрастни.

3. Има кой да ви отменя в грижата за децата

Сега може и да ви се получи да поспите с около цял час повече сутрин, защото има кой да води децата на детска и училище в ранни зори. Съпругът ви и без това е свикнал да става рано за работа, а сега вече нищо не му пречи да ви отмени в това задължение поне няколко дене в седмицата.

4. „Попитай баща си" вече е легитимен отговор.

Проблеми с домашното, разрешение за преспиване у приятел, сложни въпроси за възпроизвеждането на хората – всичко вече може да бъде насочвано и към татко, който най-сетне ще има време да се включи в ежедневните викторини, съпътстващи отглеждането на децата.

5. Време за разговори

Кога последно сте имали време да поговорите с половинката си за нещо друго освен за редови битови неща от ежедневието? Сега ще имате възможност да наваксате с диалозите на интересни теми като политика, музика, книги и всичко онова, за което сте си приказвали преди време.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
14
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
хора, умишлено пускат такива *** статии заради трафик и коментари - провокират ви.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като напунах последната с работа, дадох си 3 месеца почивка. Още се тупам по рамото за идеята. От НОИ ми плащаха ~1200 лв обезщетение, в къщи свърших ужасно много отлагана работа/ремонти, с жената праихме гуши гуши всеки ден с малки изключения... абе :) добре е да си почине мъжа от нерви и простотии за известно време.
37
0
 
24
 
! Отговори
глупост! преди 11 години
Явно, който го е писал, не знае КАКВО е МЪЖ да бъде без работа! Какви диалози, какви политки и семйни вечери???" Сега ще имате възможност да наваксате с диалозите на интересни теми като политика, музика, книги и всичко онова, за което сте си приказвали преди време."???!!!!Който го е писал НЕ ЗНАЕ КАКВО е да НЯМАШ ПАРИ!!!!!!
36
1
 
25
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Безработен съпруг - какво по-хубаво? Абе вие нормални ли сте? Оставете финансовата част на въпроса. Ако мъжът по-дълго време остане без работа и трябва жена му да го издържа, става много зле за него.Постепенно развива чувство за непълноценност и безсилие, което преминава в агресия към всичко живо (или пък в алкохолизъм), започват нескончаемите скандали в къщи. Ако е по-лабилен, а жена му непрекъснато му натяква, че е търтей (а това рано или късно ще стане) - започва домашния бой.
35
2
 
10
 
! Отговори
така ли преди 11 години
до мърморещите булки-нали преди ден два изкарахте БГ мъж най-неработещия *** в света-и че се оправяте без мъже-сега кво излиза????кат няма сой ка работи,портмонето било празнооооооооооо.....ей,българката няма скрупули ,ама никакви....то само пари в главата и как някой друг да работи...ами бачкайте малко и вие,нали има емнципация,и сте по-кадърни от мъжете си???
34
0
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Напълно си прав, то бива реклама на тоя невървящ, мижав, жълт сайт, ама чак пък толкова. Всяка трета новина ни праща там адски дразнещо и противно е.
33
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 години
Ако е от постоянно безработните, тогава dnes.bg да си го вземе и да му се радва в редакцията!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има съпрузи,които и да са на работа , и да не са на работа - все тая, винаги са в активно отсъствие!
31
0
 
27
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Освен "Тялото", нямате ли и някой сайт ""Главата", в който авторите да ползват именно нея, докато пишат? Там ни пращайте. А конкретната статия, освен че е идиотска, е подигравка с тежкия живот на хората у нас. Подозирам, че в "Тялото" няма никакви автори, а само преводачи, най-вече от Хамерикански източници.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кои са другите пет причини от изброените глупости.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не сте слънчасали бе днеска.бг ?
28
7
 
8
 
! Отговори
prowincialiska преди 11 години
това е страхотен гайд за сяка оважавашта себе-си жена която изка да стане кореняк софянака и си намери свестен мъж демек много богат и добре пузициониран в опществото и да има много пари
27
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер глупост.
26
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майко мила, каква идиотска статия! А като остане без работа и парите не стигат (не че като работим и двамата с мъжа ми стигат), какво ще правим след 2 месеца, ба?!?!На тъпата ***, дето е написала тая глупост ама хич не й минават през акъла тия неща.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На безработния съпруг не му е до сладки приказки.Тези 5 примера-причини ги няма и в сапунките,какво остава за реала
24
2
 
37
 
! Отговори
Недоволна преди 11 години
Каква радост бе, будали?Нито ще имам парички за кафета и парцалки по моловете, нито ще мога да каня любовника, щото мъжът ми ще кисне по цял ден вкъщи.А за децата - да не сте се побъркали? Нали има роми да раждат! Аз за какво да си прецаквам силикона и други работи?
23
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безработен съпруг какво по-хубаво?Че кое му е хубавото? Цял ден да се чуди на коя кълка да лежи и да го обикалям като торба с картофи и да се чудя с какво да го нахраня. Голямо нещастие е да имаш безработен съпруг, защото портфейла ти е празен, конфликта за безпаричието винаги е назрял и съвсем малко трябва да избухне с пълна сила и бъркотията в къщи е неописуема.За това мъжа е създаден да работи, а жената да ражда и отглежда децата му. Безработни мъже, търсете си работа и не се оправдавайте.
22
1
 
34
 
! Отговори
AQ преди 11 години
Ами то било направо "чудесно"! Автора на статията защо не го опита.И с какво ще се издържа това семейство, то при двама работещи едва свързват двата края, а като остане и таткото без работа ще фотосинтезират. Може би това се отнася за развитите общества, ние сме от третия свят.
21
0
 
11
 
! Отговори
Баба Гица преди 11 години
ДО 24- А ти с това ''*** '' накрая си много НЕКУЛТУРЕН :D
20
1
 
34
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Нищо...хубаво няма,в един...безработен съпруг.Мъжът като седи ден,два в къщи и го хваща съклета и всичко му е...криво.Още повече,ако пред него стои важния...проблем,да си намери...работа.Така че,не си правете дами...тънки сметки,за някаква...радост в къщи;няма такова нещо и дано проблема с работата се реши...доста бързо.