Най-грубите секс откровения

Факт е, че сексът кара хората да преосмислят своето желание за брак и вярност
16 юли 2013 22:10,
6
Най-грубите секс откровения
Снимка: sxc.hu

Непрекъснато се пише, че сексът е нещо толкова естествено, колкото е и дишането. Но в действителност британският философ Ален де Бутон твърди, че не е така. Сексът е мощна сила, която често влиза в противоречие с много други важни неща от живота. Сексът по своята същност създава конфликти. Търсим и правим секс с хора, които не познаваме или не обичаме. Това понякога ни кара да се чувстваме неморално или унизително.

От друга страна, ни е неудобно да говорим за секс с хората, които обичаме и наистина желаем. Няма съмнение, че сексът има своите груби, но и изящни моменти, но е факт, че част от хората имат болезнено отношение към него, а други се опитват да го избегнат всячески.

В своята нова книга „How to Think More About Sex" де Бутон отговаря на някои от най-основните въпроси, свързани с противоречията в секса. Ето ги и тях:

1. Защо повечето хора лъжат за истинските си желания?

Мъжете и жените във връзка инстинктивно задържат от споделяне голяма част от своите сексуални фантазии и желания от страх да не генерират непоносимо отвращение у своите партньори. Хората трябва да разберат, че това което се случва между двама души в спалнята, е акт на взаимно споделяне на две сексуални тайни. Дори тяхното поведение да е в ярко противоречие с това, което се очаква от тях в цивилизования свят, те трябва да излязат от полумрака на своите тайни и да си ги признаят, колкото и чудни и луди неща да искат телата им.

2. Защо е трудно да се говори за секс в тази уж модерна епоха?

Има един непоклатим факт: Сексът не е нещо, за което някога можем да очакваме, че ще говорим спокойно. Проблемът е, че той отказва да заеме своето място до любовта. Той може да се опита да сее хаос в живота ни, да ни кара да унищожим нашите отношения, да заплаши нашата продуктивност и т.н. Сексът често има анархично-безразсъдна власт над нас и затова избягваме да го коментираме.

3. Защо сексът е най-големият детектор на лъжата?

Неволни физиологични реакции като влагата във влагалището на възбудената жена и ерекцията на пениса на възбудения мъж са сигнали за един вид одобрение отвъд рационалното. Те показват воля, интерес и желание в един свят, в който се шири фалшивият ентусиазъм. В днешно време често е трудно да се каже дали хората наистина се харесват помежду си или са заедно поради някакви други причини (пари, интереси, чувство за дълг). Вагината и пенисът показват най-ясно истината.

4. Защо "Не тази вечер, скъпи/скъпа" е толкова разрушителна реплика?

Логиката предполага, че със сключването на брак се гарантира редовен секс и неизменно желание за интимност между партньорите/съпрузите. Нежеланието за полов акт с половинката може да се разглежда като много тежко нарушение на основните правила в подобен съюз. Да бъдеш отхвърлен от някой, който току-що си срещнал в бара, не е толкова изненадващо, но да те отхвърли лицето, с което си се ангажирал за цял живот, е много неприятно и унизително.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Явно не си случил на жена. Иначе нямаше да каже, че ти е мек, а щеше да го налапа и да го втвърди. Сексът е психофизически акт и въпреки желанието не винаги се получава добре. Важното е да не ти пука и да се забавляваш. Защото всеки мъж рано или късно изпада в такава ситуация.
3
1
 
31
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
СЕКСА Е НЕ САМО СПОРТ НО И ИЗКУСТВО...НЕ Е ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ТЯЛО ИМАШ А КАК УМЕЕШ ДА ГО ИЗПОЛЗВАШ И КАКВИ ДУМИ ЩЕ ХОРТУВАШ.....
2
3
 
31
 
! Отговори
Мек Хуй преди 10 години
До АнонименЗдрасти адаш, да не ти пука.
1
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години с една приятелка бяхме на вила и се наложи да спим в едно антре. Беше студено и имаше кюмбе за отопление, което направи обстановката малко кофти. Стигна се до желание за секс и оная братче изведнъж: Мек ти е! И ме закопа, а иначе при други обстоятелства яко тралалата, без проблеми.