Празниците винаги оставят приятни спомени, но понякога и неприятен махмурлук. Обилното похапване често поливаме с не малко количество алкохолни напитки. След края на някое такова хубаво празнуване търсим начин да елиминираме неразположенията свързани с махмурлука.
Някой хапват топла супа с лют пипер, други добавят малко ракия в кафето си и пресен лимонов сок, някои пият бира. Споделяме още няколко лека, които доказано помагат.
Яйца
Гладът след махмурлук или липсва, или пък е налице и ви кара да изядете всичко, което видите. Затова към любимите ястия добавете и няколко яйца. Те съдържат цистеин – аминокиселина, която разгражда ацеталдехида в черния дроб, който сте вкарали в тялото с консумацията на алкохола.
Жълтъкът на яйцето съдържа и ензима глутатион, благодарение на който много бързо ще се възстановите след препиването.
Аспержи
Според проучване, консумацията на аспержи има очистващо за организма действие. Когато консумираме алкохол, в тялото ни попадат и не малко токсини, които са особено вредни за черния дроб.
От друга страна хрупкавите и свежи аспержи съдържат аминокиселини, които помагат за очистването на черния дроб. Ето защо ги яжте всеки път, след като сте консумирали алкохол.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.