6 начина да прекратите разговор

Кажете на събеседника си, че ви е било приятно да разговаряте
12 сеп 2019 23:15, Михаела Лазарова
7
 6 начина да прекратите разговор
Снимка: Istock

Приятен или не, понякога се налага разговорът да бъде прекъснат. Най-лесно е да го направите, когато говорите с близък човек. Но когато става въпрос за колега или когато обстановката е формална, невинаги е удобно. За да бъдете максимално учтиви и да не засегнете събеседника си, вижте няколко подходящи начина да прекратите комуникацията, без да засегнете човека срещу себе си.

Включете някого в разговора

Ако искате по-лесно да се измъкнете от разговор, който предпочитате да прекратите, включете още някого в него. Това е най-лесният начин да се извините след това и да напуснете мястото на случката. Така няма да оставите впечатлението, че си тръгвате грубо.

Кажете на събеседника си, че ви е било приятно да разговаряте

Ако искате разговорът да приключи по-бързо, използвайте появилата се пауза в комуникацията и кажете на събеседника си, че ви е било приятно да си говорите, но имате работа или трябва да тръгвате. Със сигурност ще ви разбере и няма да се почувства засегнат.

Извинете се

Времето е ценно и не се чувствайте длъжни да го губите в безсмислени или ненужни разговори. Ако искате да прекратите подобна комуникация, просто се извинете на събеседника си и обяснете, че имате неотложен ангажимент.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изразът : " Абе еб* си майката " винаги помага
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и други, още по-категорични методи.Например в кръчмата. В даден момент *** просто помита с едната си ръка масата така, че тя да се катурне. В следващия момент и той, и събеседникът му вече са скочили на крака и после стой, та гледай батални сцени. Но утре или след 2-3 дена пак ще си пият бирата или аперитива заедно.
3
1
 
7
 
! Отговори
Цъ преди 4 години
Средностатистическият *** не практикува подобни изтънчени методи за прекратяване на разговор. Той направо изревава "Що си не е.. м..?!" Е, може да го каже и с по-спокоен тон. Зависи от настроението му.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в останалите 1/10 от случаите какво? Някой те надупва?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз най-често предпочита, да си събуя гаштите, да свия ръце и да гледам умно. 9/10 прекъсва всякакви раговори и после никой не иска да говори с мене...