Растения, подходящи за всяка зодия

Всеки дом се нуждае от стайни растения
20 дек 2020 14:46, Михаела Лазарова
4
Растения, подходящи за всяка зодия
Снимка: Istock

Всеки дом се нуждае от стайни растения. Те правят обстановката по-уютна, спокойна, пречистват въздуха и привличат положителна енергия, освен ако не са кактуси. За тях се смята, че енергията им създава повече конфликти. Ако обмисляте да добавите към колекцията си домашни растения някое ново, вижте кое е подходящо за вашата зодия.

Овен – фикус пумила или наричано още пълзяща смокиня

Нетърпелив, динамичен и състезателен, такъв е Овенът. Това красиво растение няма търпение да се изкачи по стените на дома или красиво да пусне висящите си листа.

Телец – хоя кери

Телците са известни с това, че са силни, надеждни и отдадени. Хоя кери има красиви сърцевидни листа, което ги прави чудесно стайно растение за този чувствен знак. Но може пък да предпочете някой от другите видове хоя, като този.

Близнаци – зелена лилия или Chlorophytum comosum

Адаптивно растение, също като родените под знака на зодия Близнаци. Обича да му е светло, но не и на пряка слънчева светлина. Отглежда се лесно и може да процъфтява в много различни условия.

Рак – маранта

Родените под знака на Рака са известни със своята интуитивна природа, състрадание и грижа към другите. Интересното за марантата е в движението на листата. През деня листата му са отворени, а през нощта се затварят, наподобяващи молещи се ръце. Растението обича да му е влажно и топло и се полива с престояла вода. Повече за него, вижте тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Филодендрон преди 3 години
За Овен, Телец и Козирог, най-подходящото растение е люцерна, а за рибите и раците - водорасли.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едно растение, подходящо за всяка зодия.