13 признака, че сте твърде мили с другите

Губите истинското усещане за това как реално се чувствате
12 авг 2021 01:00, Михаела Лазарова
8
13 признака, че сте твърде мили с другите
Снимка: Istock

Няма нищо лошо в това да сте добри, мили и вежливи. Много хора се стремят към това. На други добротата им е вродена. Ако обаче сте прекалено мили с другите, това определено не е добре за вас. Има немалко хора, които се възползват от добротата на другите във всякакви аспекти – в работата, в личния живот, в приятелския кръг.

Стремежът към това непременно да изглеждате добри и мили може да е продиктуван от предишния ви негативен опит с отхвърлянето. Ако се стараете да сте мили с всички, загърбвайки истинската си нагласа, това може да е в опит непременно да се харесате на всички, а това е невъзможно. Това по-скоро ще ви направи да изглеждате като човек с ниско самочувствие, готов на всичко за другите.

Проблемът с вежливостта и прекалената доброта е такъв, че се страхувате да кажете „не“, когато имате истинска нужда да го направите. Прекалено мили сте, за да кажете истината и ви е страх от реакциите на другите, страх ви е да не ви отхвърлят. Постепенно започвате да се чувствате маловажни, нищожни, самочувствието ви става все по-ниско. Губите истинското усещане за това как реално се чувствате.

Кои са признаците, че сте прекалено мили с другите?

1. Казвате "извинявай" непрекъснато.

2. Нуждите ви никога не са на първо място.

3. Чувствате се виновни, разстроени, когато кажете „да“.

4. Тревожите се дали ще ви харесат.

5. Постоянно изоставате в работата си. Напрегнати сте.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
оня ден на входа на работата пуснах един колега да влезе преди мен и нашия избяга и не ми купи кафе -научих си урока , в почивката му издух едната гума и след работа, докато чакахме някой да му донесе помпа - изцоцах 3 бири и после си бих шута и го остави да плаща.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въпроска - Така както си задала въпроса, ти си някакъв страничен наблюдател или свекървата. Не си им в семейството и не знаеш кой прав, кой крив.Иначе кажи на мъжа ѝ - повече и по-качествен кекс да правят... заедно, не поотделно, че тогава е на чао.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"5. Постоянно изоставате в работата си. Напрегнати сте." - Е как няма да се напрягаш, като те мързи и постоянно изоставаш. А това не е свързано с това да си мил. Да не говорим, че ако става дума за жена или някой по-бъбрив...
3
1
 
0
 
! Отговори
Въпроска ? преди 3 години
Към Уточнение - А какво правим със снаха ,която е вечно недоволна от свекървата , от партньора си ( сина на свекървата ) и собственото си детето ?! Ръси епитети за всички от семейството и още с излизането си навън започва да се оплаква на съседи, приятелки, роднини и на който срещне по пътя си ?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което се опитва да ни опише, се нарича добро възпитание, и не бива да се бърка с доброта. Доброто възпитание не може да се скрие или да се симулира.
1
2
 
2
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Хах, хахахах! Т.е. не сте достатъчно независима, самостоятелна жена за него? Мише не знам в коя fem армия си ги раздувате тея балони, ама ще има да им ги обяснявате на котките... :D