Кои неща са по-важни от секса в една връзка?

Взаимното уважение помага за доверието
60
Кои неща са по-важни от секса в една връзка?
Снимка: Istock

Свикнали сме често да казваме, че важността на физическия аспект на нашите взаимоотношения отшумява с възрастта. Разбира се, не бива да подценяваме общуването с другия на това ниво, но дали то е от основно значение? Има ли двойки, които всъщност не правят секс и са напълно окей с това? В следващите редове ще се опитаме да направим кратък списък с някои неща, които могат да се окажат дори по-важни от секса. Ето ги и тях:

Комуникацията

Тя е една от основните стълбове на здравата връзка, ето защо бихме я поставили дори преди секса. Ако не можете да бъдете честни и прями един с друг и не можете да изкажете целите и желанията си, тогава вие няма как да бъдете себе си. Ако нещо в поведението на любимия ви притеснява, не би трябвало да имате проблеми и да му го споделите. Същото се отнася и за другата страна – в една здрава връзка човекът до вас не трябва да се страхува или срамува и да ви посочи къде според него бъркате. Истина е, че понякога споделяйки с другия, ние можем да нараним чувствата му. Ако вече сте охладнели към вашия избраник или пък сте срещнали някого, който е привлякъл вниманието ви, „пускането“ на тази „бомба“ може да преобърне всичко с главата надолу. В крайна сметка обаче, дори след време, другият би оценил вашата честност. Това може да ви помогне дори да запазите общуването и след приключването на взаимоотношенията ви.

13 неща, които правят връзката неразрушима

Приятелството между вас

Разбира се, че докато сте във връзка вие трябва да имате приятели. Но в крайна сметка, вашият любим трябва да е най-големият ви приятел. Чувството на споделеност, щастието; радостта от чуждите успехи; емоцията когато сте заедно – всичко това можем да отнесем към приятелството. Вие можете да обожавате вашите приятели, но не правите секс с тях, нали?! Плътските удоволствия са нещо уникално, но пък добрата емоционална връзка с някого невинаги е предпоставка за добър секс. Понякога дори можете да имате химия с човек, с когото дори не говорите един език! Сексът със сигурност е важен за здравите взаимоотношения, но той е просто част от красивата мозайка, наречена „връзка“, която вие и вашият партньор можете да наредите заедно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: флиртвръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хм, сега се сещам за познат,който от 13г. разправя, че е разделен с жена си.Тя работи в Гърция, а той през всичките тези години се занимава само с свободни или разведени жени.Що ги лъже, не знам.Сега поостаря и жена му също, тя нещо зачести да си идва, а там уж си имала и тя някакъв. Ходят на почивка двамата , ама той си вика , че е разделен.Пълен л..йнар! И все остава приятел с тях и все им пише , а с някои е бил преди 10 год.Комплекси ли има, ..и стиснат, стиснат...и на кафе не ги води!
33
0
 
2
 
! Отговори
Нещата от живота преди 11 месеца
Важно е да успеете някак да убедите тъщата или свекървата (зависи при кого живеете), че не е редно да влиза в спалнята на младото семейство когато си иска, без да почука. Ако не я убедите, сексът ви отива на кино. И ще се върне при вас едва тогава, когато се отделите в самостоятелно жилище. Ако не сте се развели дотогава. Или пък ще сте си семейство, но сексът ще се случва не когато сте двамата заедно, а когато сте поотделно, в чужди квартири.
32
2
 
10
 
! Отговори
киро преди 11 месеца
Една връзка да е връзка са нужни, много компоненти. Секса е само малка част от нея.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Били са давани и пари в брой като при сделка. За такива бракове още се говори в София. Сключват фиктивен брак, но този от двамата женещи се, който е от провинцията, дава договорена сума като подарък на онзи, който е от София.
30
4
 
2
 
! Отговори
Чувах да се гонори преди 11 месеца
и за подобни бракове от времето, когато е имало задължително жителство.Някой или някоя иска да живее в София, намира чрез познати жена или мъж и сключват брак като се разбират, че няма да създават деца и всеки може да си има гадже, но онзи, който е дошъл от провинцията, внася нещо материално в съжителството -или дава пари за да купят жилище, или родителите му помагат ежемесечно с колети храна и с парични суми и т.н. Защото по едно време имало опасност при развод да се загуби софийското жителство
29
3
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 11 месеца
Тук се писа за така наречения отворен брак. Не е популярен в България, но все пак се срещат отделни примери. Оженили са се за да имат деца или по друга някаква причина, но предварително са се разбрали, че всеки от тях двамата е свободен да се има отделен личен живот. Казах ви тук, че бегло познавам едни такива, вече са стари хора. Когато бях дете ги клюкареха, че са женени още отпреди 1970 г. Родителите им се познавали и настояли да се оженят, но те се били споразумели за отворен брак.
28
4
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 11 месеца
Приятелство? Сещам се как когато жена не иска да има общо с теб, ти казва, нека останем приятели или ама да не си разваляме приятелството. :D Та, ако приятелството в най-важното между вас, всеки да си търси партньор, приятел вече имате.
27
10
 
7
 
! Отговори
Rosso преди 11 месеца
В статията се говори за връзка, а долу масово са писали за брак. Той е на 2 хил години, измислен да няма сираци и изоставени жени. Тогава жените не изкарвали пари, но вече нямало и робство и пазари. Стотици хиляди години и мъже и жени са били полигамни, както и след институцията брак. Това е антиприродно, да си с един/една и да ти е забранено да гледаш настрани. Разбира се, има хора, които се стараят и съм ок с тях. Но нека не се бъркат на останалите, защото исторически те са изключението. Успех
26
0
 
8
 
! Отговори
Wi Fi преди 11 месеца
Комуникацията
25
4
 
15
 
! Отговори
@@@ преди 11 месеца
Фактите сочат че жените са интересни от 6 месеца до година след като си легнете,след това по навик започваш да се заглеждаш по други.Аз лично изкарах без изневери точно 12 години.След това ви е ясно какво следва
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължение - иначе и в двата случая всичко беше супер - разбирахме се, никакви кавги, ходехме по развлечения, театри, кина, екскурзии, ресторанти, имах много хубава работа. Първия, път, след като тая ме изгони, шефът ме хвана да плача на бюрото, та се наложи да давам обяснения, а точно предишния ден получих наградата плюс огромна премия. Та човек не знае с какви к*чки се захваща и с кого си има работа. Както казват сърбите - дали си ме икад вольела.
23
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Няма такива глупости. Народът го е казал: "Здрав кръст, щастливо семейство". Помпиш колкото можеш.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И аз мисля точно по същия начин, но 2 последователни приятелки, с които се държах изключително, възпитано и уважително, почитах ги като равни, ме изгониха точно защото се "дърпах" и не исках веднага, в началото на връзката, да "правим". Много държах първите ни нощи да спим заедно, но без да го правим, за да си имаме доверие...Първата ме изрита баш на праздника ми, когато получих и награда на работа, но да съм и простил да си останем приятели. Наглост. Втората-след няма и десет дена връзка.
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи се откроява извод. Когато жени търсят запознанство с мъж и крият, че са семейни, те всъщност разузнават за по-изгодна брачна партия, а мъжете им дори не подозират какво се случва. Когато мъж крие, че е женен и търси младо момиче, той прави това с цел временна сексуална връзка и не му пука как ще нарани момичето, когато то разбере истината или когато бъде изоставено без обяснения от мъжа, на когото се е доверило.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Знам случая с една сравнително млада юристка, която има уж стабилен брак, но не е много доволна от мъжа си. Тази същата знае добре английски език и без дори да е подала молба за развод си търсеше евентуално запознанство с цел брак с чужденец, който да е с добри позиции в обществото и материално и финансово да е много добре осигурен според западните критерии. За едната бройка не попадна на албанец мошеник, но няма да пиша подробности, да не се познае някой. Мъжът и така и не разбра за всичко това
19
3
 
13
 
! Отговори
До 24 преди 11 месеца
Веднъж от любопитство четях един клюкарски вестник и там видях обява за запознанство, дадена от мъж. Той изброяваше на какви критерии да отговарят жените, които биха му писали и подчертаваше, че не желае да му се обаждат такива, които са омъжени. Сигурно вече е имал горчив опит човекът, затва е написал така. Тези жени са кръшкачки и си търсят секс-партньори по обявите. Но много по-грозно и с лоши последствия е, когато някой м.р.ъ.сник се запознае с младо момиче и забрави да каже, че е женен.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Знаете ли колко "щастливо омъжени" има по сайтовете и приложенията за запознанства?
17
6
 
3
 
! Отговори
Познавах една двойка преди 11 месеца
Останаха заедно 32 години, чак докато той почина. Разликата във възрастта им беше 15 години. Мъжът веднъж каза, че еднократно прелюбодеяние или кратка, неангажираща паралелна връзка може да се случи на всеки човек, дори да е семеен, но тези неща се прощавали.Не знам дали имаше предвид конкретен пример или го каза чисто теоретично. Прави ми впечатление и друго, когато двойката са млади хора, силно се ревнуват дори ако единият само се загледа по представител на другия пол или ако получи комплимент
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако мъжът и разбере, че е кръшкала, ще подаде молба за развод, ще и вземе децата, апартамента, всичкото, ще я осъдят да плаща издръжка, ако не и нещо повече...Стига да има доказателства, че наистина го е направила.
15
5
 
4
 
! Отговори
До Също и /17/ преди 11 месеца
Прав си, и аз писах няколко пъти тук подобно нещо. Обаче възниква един голям въпрос, ако жената случайно кръшне, нали и тя е човек, и тя душа носи? Значи, предполагаме, че е кръшнала еднократно или че от време навреме прави туй-онуй с някой колега по време на командировка, но всичко е много дискретно, защото иска да си запази семейството и да не нарани съпруга си. Ако той обаче случайно разбере за приключението и се увери, че не е нещо сериозно, как трябва да постъпи?