Кои са знаците, че може би сте в обсебваща зависимост от партньора си?

Обсебването от някого отнема цялото ви време и енергия
24 мар 2024 11:30, Михаела Лазарова
2
Кои са знаците, че може би сте в обсебваща зависимост от партньора си?
Снимка: Istock

В любовта всеки от нас е различен. Някои хора са по-емоционални, даващи. Те се нуждаят не само от това да дават, но и да получават обич. Други пък предпочитат да получават и са оскъдни на емоции и грижа към партньорите си. Какво обаче е да бъдеш обсебен от човека, в когото си влюбен?

Понякога това може да остане незабелязано от нас, да не осъзнаваме, че нашето щастие е станало изцяло зависимо от одобрението и вниманието на партньора ни. Това от своя страна води до пренебрегване на собствените ни нужди.

Кои са знаците, че може би сте в обсебваща зависимост от партньора си?

1. Намерение

Разликата между любовта и това да сме обсебени от мисълта да създадем любовна връзка с човека, към когото изпитваме емоции, започва с това каква е целта на връзката. Хората, които влизат във връзки, за да се чувстват добре със себе си и да запълнят празнина, е по-вероятно да се окажат обсебени от някого.

2. Граници

В една връзка е важно не само времето, което прекарваме заедно с любимия си човек, но и времето, когато не сме заедно. Всеки има лично пространство, време за себе си, хобита, срещи с приятели, спазвайки разбира се лоялността към партньора си.

Но когато вие нямате желание да имате такова време за себе си и искате да сте постоянно в компанията на любимия ви човек, то най-вероятно сте обсебени от него.

3. Емоции

Някои от очевидните признаци, че някой е обсебен от половинката си, са изблиците на емоции. Това може да бъде всичко – от ревност до притежание и контрол. Нездравословната мания за човек води до безпокойство и стрес, което като цяло дестабилизира емоциите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някаква мешавица има в този текст. Обсебен си, ако си луднал от страст или ако си убеден, че посредством връзката си с този човек ще решиш някакъв жизнено важен за теб проблем.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да бъде взаимна!