Как да се освободите от водното тегло - 10 експертни съвета

Не се депресирайте, ако видите, че кантарът върви нагоре, може да е само вода
17 май 2024 07:25, Дарена Найденова
1
Как да се освободите от водното тегло - 10 експертни съвета
Снимка: iStock

Излишната течност в ръцете, дланите, глезените, краката и пръстите може да причини оток - подуване на тъканите. Причините за това може да са много - от лошо хранене до определени заболявания.

Отокът е медицински термин, често наричан от широката общественост просто водно тегло. Има различни видове, като най-често срещаният е периферен оток, причинен от старост, наранявания, болести и лошо хранене. Други видове, като лимфедем, асцит (оток на корема) и белодробен оток, могат да бъдат по-сериозни. Задължително се консултирайте с лекар и потърсете подходящо лечение, ако състоянието ви се влоши.

Отокът може да бъде причинен от лошо хранене, липса на физическа активност, менструален цикъл, бременност, лекарства, нараняване и заболяване. Следователно можете да облекчите отока, ако причините са тези, които могат да се управляват у дома, като прием на сол, физическа активност и други. Ако не, като например в случай на употреба на лекарства, нараняване или заболявания, трябва да посетите лекар за подходящо лечение.

Ето 10 начина за облекчаване на отока у дома:

1. Упражнения
Седенето или стоенето неподвижно може да влоши отока. Именно затова правенето на леки упражнения или ходенето може да подобри притока на кръв и да намали водното тегло. Проучване оценява ефектите от упражненията върху отоци с различна етиология. Дадена е програма за упражнения на 24 участници, като отокът е оценен преди и след упражнението. Резултатите показват значително намаляване на отока на долните крайници.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: водно тегло
Още от Свободно време.
20 признака, че партньорът ви е контролиращ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
ХОМЕОПАТ преди 2 седмици
СПЕТЕ ДА ПИЕТЕ ВОДА И ПИЙТЕ ДО 1 ЛИТЪР НА ДЕН ОТ УРИНАТА СИ!!...