8 храни, които облекчават сезонните алергии

Как да се борите с досадните симптоми
18 май 2024 22:00, Дарена Найденова
3
8 храни, които облекчават сезонните алергии
Снимка: iStock

След като пролетта най-накрая пристигна, много от нас излизат навън, за да се насладят на по-топлото време и красивите цъфтящи цветя на сезона. И докато зеленината и градините несъмнено са прекрасни, те често могат да предизвикат каскада от неприятни симптоми на алергия. Сърбящите очи и запушените уши, нос и гърло се комбинират, за да ви накарат да се почувствате абсолютно нещастни по време на разгара на пролетния сезон.

И докато винаги трябва да посещавате вашия лекар за нови или влошаващи се симптоми на алергия, има някои домашни средства, които могат да смекчат някои от най-лошите ефекти на състоянието. Сред най-лесните от тези средства за защита е просто умишленият избор на храна.

Тук ще се потопим в хранителните вещества и храните, за които е установено, че подпомагат облекчаването на симптомите на алергия, така че да започнете да се чувствате по-добре по-бързо.

Как започват алергичните симптоми
Симптомите на сезонна алергия като драскане в гърлото, сълзене на очите и запушен нос са причинени от реакцията на имунната система към неща в околната среда, най-вече цветен прашец. Когато възникне алергична реакция, специфичен тригер кара тялото да има възпалителен отговор. На свой ред се освобождават определени химикали, като хистамини, за да се опитат да върнат тялото към хомеостаза и да ускорят изцелението. Въпреки това, тези химикали също водят до дразнещите симптоми, които всички свързваме с алергиите.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Свободно време.
6 практики, помагащи в трудни моменти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Пчелар преди 2 седмици
Една лъжица полен от местен пчелар и се автоимунизирате от всички местни полени алергий и хреми. Просто се адаптирайте за тях. Не случайно месните - кореняците нямат алергии! Запомнете го това. Работи!
2
0
 
0
 
! Отговори
От 23-та стая преди 2 седмици
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ РАЗНИ ОТГОРЕ ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ???!!! НА КОЙТО МУ СЕ КИХА, ДА СИ КИХА! ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ИЗЕДНИЦИТЕ НА НАРОДА ЩЕ НИ НАЛАГАТ РАЗНИ АЛЕРГИИ И ЩЕ НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ЯДЕМ? А? ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ЧАКАМ. ДО КОГА?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Алергиите се появяват при хората, които по една или друга причина са спрели да правят секс. Някой поради напреднала възраст, други са си такива от млади - не знаят как.