Наоми Кембъл: На летище София ме спряха, защото съм черна

По случая тече проверка
12 юни 2022 18:44, Нели Христова
128
Наоми Кембъл: На летище София ме спряха, защото съм черна
Снимка: БГНЕС

"Спряха ме, защото съм черна." Така се оплаква топмоделът Наоми Кембъл от митничарите на летище “София”, а поводът е проверка.

Случката бе описана от британския в. “Дейли мейл”. Тя се разиграва на 19 май, когато Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът й на пълно претърсване, преди да я пуснат.

“Тя беше много разстроена. Инцидентът силно я натъжи. Очакваше с нетърпение вълнуващите снимки в София, но неприятното събитие засенчи ангажимента”, казва пред британския таблоид една от приятелките на манекенката. След като се разчу за инцидента, от летище “София” назначиха пълна проверка и публикуваха съобщение във фейсбук:

“Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура”, посочиха от летището. Добавиха, че ще прегледат всички видеозаписи от този ден. В понеделник ще има и интервюта с персонала, който е бил на работа, за да се изясни докрай историята.

Оплакване от топмодела в МВР няма, казаха от ведомството.

Преди време Наоми Кембъл е имала неприятно преживяване и на летище “Хийтроу”, когато е ескортирана оттам с белезници след разгорещен спор с полицията. Тогава се разпространяваше версия на историята как известната манекенка се ядосала, когато член на екипажа й казал, че багажът й не е прибран в самолета, защото е твърде тежък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди две седмици на френското летище - Де Гол ми провериха целият багаж ,от афро-французин ама не ревах !
73
2
 
33
 
! Отговори
Митничаря преди 1 година
ми че тя си е черна
72
3
 
9
 
! Отговори
Тази супер жена преди 1 година
Бих я подложил и на вътрешно претърсване,все пак не идва всеки ден на летището.
71
1
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
А дали са й спретнали кавити сърч хахахаха?:)))
70
5
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 1 година
Ами тази беличката. Абе нашто крадливо Ленче.Защо ли са го спрели поляците??Казаха,че била откраднала парфюмерия,но се оказа фалшива новина.Сега жената ни отваря очите за политическото зад кулисите по света и у нас.Те беличките не крадат те само прибират в торбата и не плащат защото нямат дребни.Абе друго е да си бял цивилизован човек па дори и крадец. Те черните са крадци защото по лесно крадат с тази черна кожа я ги видиш я не в тъмното
69
2
 
18
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Въобще бляклифметър освен във фащ плъзва и у нас. Гледах как една я спряха полицаи с основателна забележка, а тя започна да крещи на полицая, че я спира защото е черна, но не и се получи и той беше черен. Като нашите м.анги- като няма какво др- дЕскРеменацията. И мен са ме спирали и то с малко дете в Швейцария , а съм беличка.
68
1
 
25
 
! Отговори
Теее преди 1 година
Може би защото е грозна
67
1
 
49
 
! Отговори
3 преди 1 година
Спряха те защото, не ти е за първи път да те хващат с наркотици!
66
2
 
15
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Може да не са расисти,а сексисти
65
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха хаха хахахахахахахаха верно ли я проверили ех тези момчета и момичета защо си вършите работата бре ? Малееее егати наглите хора има, не сте проверили щото си църна а това им е работата!!да проверяват и ако има нещо да го арестуват,с малко си се разминала пенсио
64
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нещо по-висше от останалите хора ли се мисли тая? И нас ни проверяват, защо нея да не може да я проверяват?
63
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази не я ли хванаха с наркотици някакви митничари?
62
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чернокожите в САЩ им е навик да се оплакват от лошо отношение заради цвета на кожата им. Хеле пък ако е такава известна, явно се възползва да привлича внимание.
61
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То целия свят знае колко друса кока и други - естествено че ще я проверят...
60
20
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Няма път, който да не кацна в София и да не видя мрачните завистливи сиви лица на бурсъйците митничари. Няма да се усмихнат...гледат като натровени и груби..оу оу ...селящина в Софето.А колко пъти ми счупиха куфара не е истина.Блъскат ги тръшкат ги, защото немогат да крадат и напук тряяяс със сила. Виждал съм ги....и никой не го е еня...всеки с връзки там....в Африка са по възпитани
59
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е *** и преднамерена провокация от самата Наоми Кембъл. Била проверявана, заради цвета й. Нейна интерпретация. Служителите си имат право на случаен принцип и по критерии за подозрителност да избират кого да проверяват. Ако съдействаш активно и си учтив, проверката си минава и толкоз. Какво има да я разстройва една рутинна проверка. Случва се. Явно има предразсъдъци към нашата страна тя. Както се проверяват бели, така и цветнокожи. Няма нищо лошо в това.
58
28
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Тя е пристигнала в София, значи вече са я проверили.Пак да я проверяват е абсурдно и обидно.Като знам бъйрсуците митничари колко са злобни и завистливи, сега ще грейнат по вестниците.Това е малоумние
57
32
 
4
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
До АнонименАбе какво ще проверяват тези ceлcки плeшиви гащници беее ,те ли не знаят коя е Кембъл ? Пореден срам за бг.
56
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работата на митничарите е точно да проверяват. А по този случай конкретно може да са имали сигнал от Интерпол.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нормално, с тая подозрителна физиономия какво иска?