Операция "Менайски мост": Преразглеждат плановете за погребението на Чарлз III

Това е заради влошеното му здраве
26 апр 2024 17:30, Стела Стоянова
24
Операция "Менайски мост": Преразглеждат плановете за погребението на Чарлз III
Снимка БГНЕС, архив

Здравословното състояние на крал Чарлз III отново се превърна в тема за дискусия. Запознати издават, че борбата с рака, която монархът в момента води, тревожи Двореца, а това наложило и спешно актуализиране на плановете за неговото евентуално погребение.

Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване.

"През последните седмици, когато питаме как е, отговорът е, че нещата не са добре...", съобщава Том Сайкс, кореспондент на Daily Beast. "Всички остават оптимисти, но той наистина е много зле."

Още по темата

Сайкс съобщава също така, че плановете за погребението на краля, с кодово име "Операция "Менайски мост", в момента се преразглеждат. Според Daily Beast и Sky News се разпространява документ, в който се анализира каква е била организацията за погребението на кралица Елизабет през септември 2022 г. и какво би могло да се подобри при евентуалната кончина на новия монарх. Бивш служител на Двореца признава: "Плановете се коментират по спешност."

Припомняме, че през февруари Бъкингамският дворец съобщи, че след планирана операция на простатата, е установено, че кралят има рак. В изявлението се отбеляза също, че ще бъде подложен на лечение и че лекарите са го посъветвали да отложи публичните си задължения. Няколко дни по-късно Чарлз публикува изявление, в което благодари за всички добри пожелания. Първата му публична поява бе два месеца по-късно, когато присъства на Великденските служби.

"Операция "Менайски мост" е кодовото име, дадено на бившия принц на Уелс, за организацията след неговата смърт. Това е и името на първия в света железен мост в Ангълси, Уелс.

Начинът, по който ще се развие "Операция "Менайски мост" след смъртта на Чарлз, ще бъде подобен на този от 10-дневния план "Операция "Лондонски мост", което беше кодовото име, използвано за майка му Елизабет II. Според бившия офицер от кралската охрана Саймън Морган подготовката за смъртта на Чарлз е започнала, още след като той е заел трона, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ракпогребениеЧарлз III
Още от Звезди
Дейвид Бекъм даде на съд Марк Уолбърг за 18 милиона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде, дано още утре. Една сатана в света <
18
3
 
3
 
! Отговори
глупости! преди 1 седмица
Това са само спекулации на английските журналисти и на папараците. Не, че кралят не е болен. Но лечението дава резултати и Чарлз ще се оправи. Ще се излекува. На мен лично ми е много симпатичен (единственият англичанин за който съм казал нещо добро) и много бих съжалявал, ако лечението се проточи дълго и пълното му излекуване се забави. Не мога да повярвам, че в държава като Британия не могат да го излекуват и ще го оставят да умре. Това са журналистически преувеличения и сензации.
17
0
 
2
 
! Отговори
Баба Гица преди 1 седмица
Под мостовете ли ги мятат? Кат&#180; претреппаха Даяна не рИва, сега щели спешно да му организират и на него 10-дневно разнасяне по пътищата на острова в хладилна кутия?Така се получава, като си вземеш едногърба или двугърба.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Споко, Това само ако е естествено болен. Ако случайно някой му е помогнал да се разболее, няма да остави на някакви доктори да го стабилизират я. Това ще си проличи много скоро - ако е династично убийство, ще си замине бързо. Ако е естествено заболяване, светилата на световната медицина ще го спасят. Между другото в същата ситуация е и Кейт.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Династичните борби продължават. Кралските у.роди не са хора, това е доказано през вековете, за едната власт майки са убивали децата си, деца родителите си. Гледам на Уилям много не му се чака за трона и бързо организира отстраняването на баща си. Има и друго интересно и показателно събитие, като си намери любовница, изведнъж жена му също стана излишна и съвсем случайно и тя се разболя от рак, много интересни съвпадения. Поне да беше пробвал Новичок да обвини руснаците.
14
0
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Ще го лекуват с най-съвременни средства и може да докрета още поне 10 години. Няма да събира капачки от кока-кола за лечението си.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди много, много години четох в БТА Паралели, тълкованието на един французин на един от Катрените на Нострадамос, че един от двамата сина на Чарлз ще е Последният Монарх на Британия..., Краят на монархията беше свързан бунтове, природен катаклизъм или война..., не помня вече, май ще трябва да се поровя из Нета.
12
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Може да е проклятието на диаманта Кохинор.
11
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Да беше се отказал от короната и брак с жена на име камила и да беше отстъпил на сина си с Кейт. Щяха да спестят толкова много пари и евтин цирк. Помпозна глупост с лош край. ......
10
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Така и не разбра че с Камила не му върви. Разби си семейство не, че знаем цялата истина, но и синът му стана от простолюдието с евтината жена и жалко за децата 2 в случая както той и брат му. Също и Кейт я сполетя лошо. Някой хора просто са такива носят със себе си зло.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Съдба: - да, бе, дъpтaтa кyкyмявкa, която почти сигурно стои зад това убийство, доживя до 96 години, 70 от които беше на престола. Не ми изглежда като да я е застигнало нещо, ами бая добре си е поживяла
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ужясно зловещо.
7
3
 
7
 
! Отговори
селянин преди 1 седмица
тия да има как жив ке го закопат
6
7
 
6
 
! Отговори
ПУТИН ГИ ТРОВИ преди 1 седмица
ИМА ПУТИНИСТИ - НЕЛЕГАЛИ ВЪВ ВСЯКА ТОЧКА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ... АНТИХРИСТА Е СЛЯЗЪЛ НА ЗЕМЯТА..
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оправете си заглавието
4
9
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 седмица
Кралят ке Умре 2026. Запишете си го.
3
12
 
11
 
! Отговори
Съдба преди 1 седмица
Господ бави, но не забравя! Защо ли някои, замесени в убийството на Даяна, ги застига такава съдба?
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Па той току що седна, вече, че го копаме ли?
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Време е за варене на жито.

Спонсорирани публикации