Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа

"Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам", заяви той
195
Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.
Нетаняху заяви: "Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам." 

Още по темата

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу "Хамас" е причинила тежки жертви сред цивилното население.

"Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити", заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: НетаняхуГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепа за това което е написал Мистика променят се постоянно номерата
159
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гърчът на израелското зло започна!
158
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Международният натиск не се опита да спре нападението на вдъхновяваните от Кремъл палестински терористи над беззащитните израелци на 7 октомври 2022 г., а сега иска тази война да продължи вечно. Това няма да стане, защото Богоизбраните синове на Израил ще управляват Човечеството до Свършека на света...
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наш Баце кога ще отсвири така американците?
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само не разбрахме откой има натиск от сащ и ЕС ли )
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 159 огромна подкрепа точно ясно написано
154
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се хабете в спорове по коментарите, нищо не зависи от нас. Каквото Израел реши да направи ще си го направи. Хамас няма да има повече, на каква цена зависи изцяло от самите хамасци. Но след техните зверства Израел не само е в правото си да ги изтреби до крак ами е длъжен в името на своите деца.
153
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя ще увисне на бесилката скоро
152
14
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Ето това са истински пичовe. Евреите. Настъпиш ги и прошка няма. С никой не се съобразяват. Докато не избият арабските терористи, няма да се спрат. Даже САЩ не може да ги спре. Обаче нашите дрогаре комунисти, православни християни и носители на семейни ценности, също така и чернокожи славяни с ниски чела и черни очи са за арабелите ....ахахгахахаха :))))
151
5
 
2
 
! Отговори
CHRISTIAN преди 3 седмици
Колкото ме брига за войната между Русия и Украйна толкова ме брига и за тая война между палестинци и израелци. В първата се подкопаха всички православно християнски ценности, а във втората представителите им от векове подкопават и унищожават християнството в близкия изток!
150
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На големи мъже се правят тези,но веднага щом Иран ги нападнаха започнаха да реват на Сащ,че искат помощи. И краварите естествено дадоха. Ама рано или късно другите народи ще се усетят,че не става краварите да си печатат някакви хартийки без покритие и да си теглят колкото искат дългове без да връщат и ще настане икономически хаос. Та няма кой да спаси еврейте тогава ако запонат война срещу тях.
149
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До КуКлус - и ко ако ги нямаше евреите на тоя свят ти по-малко некадърен и т.ъп ли щеше да си?
148
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То хубаво евреичетата ни обясняват как щели да вземат цялата палестинска територия.Само дето не уточняват,че тия бежанци ще се изсипят при братчедите и ние ще трябва да храним и тях.Долно евреиско племе
147
7
 
4
 
! Отговори
Спокоен преди 3 седмици
Имам някакво усещане, че Израел започва да тежи на САЩ като воденичен камък. Създадени са, изпълнили са си задачите, но вече са тегло. За да замразят изпращането на оръжия е сериозно послание.
146
3
 
7
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 152. Те не са излизали от село, ти за женския пазар им говориш. Най-хубавата търговска улица се превърна в бардак. От халите до лъвов мост пеша не се ходи. Целия район около женския пазар е превзет от *** ***.
145
6
 
7
 
! Отговори
До граничар преди 3 седмици
Не адекватнико евреите са признали за 30 хиляди, А ИСТИНАТА не е на почит при тях
144
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези се улисаха и много си повярваха...без помощ сте живи умрели...
143
1
 
8
 
! Отговори
До фют преди 3 седмици
Видимо не си добре!
142
10
 
9
 
! Отговори
граничар преди 3 седмици
ихааа, 50.000 деца:))) даже и хамас не са стигнали до тая цифра в лъжите си. аз лично се нагледах на тия 'деца' с бради и кървясали погледи. от тия 100.000 уж 'жени и деца', дето нахлуват нелегално в България всяка година, как изведнъж се оказват 2 млн. пълнолетни мъже ислямисти на другия месец в централна европа? много бързичко пораснаха. 'жените и децата' се изпаряват нещо по пътя май? я излезте от стаите си и се разходете до резово? или поне до женския пазар в софия да видите 'децата бежанци'
141
5
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 седмици
Само евреи и турци са способни на такъв ГЕНОЦИД!!!