Защо никой не произвежда кисело мляко по старата пропорция лактабцилус булгарикус : стрептококус термофилус дори и на двойна цена? Това е бързооборотна стока с доказан здравен ефект дори в Япония.
отговорСигнализирай
3
Един Българин преди 3 дни
30
Хубаво е да има разработки, но също така е изключително важно новите разработки да не променят вкуса на хората, а само да обогатяват разнообразието на тестени изделия. БДС за киселото мляко от 1983-та е страхотен и най-здравословния стандарт, но киселото мляко имаше годност 3 дена. За сметка на това можеше да се яде седмица след срока и бяхме здрави. Сегашния стандарт от 2010-та има срок на годност официално 14 дена, но не вкисва и след месец. За сметка на това млякото не е здравословно и вкусно
отговорСигнализирай
2
Анонимен преди 3 дни
10
Защо в необходимо да се произвежда нещо, което всеки може да си направи вкъщи - квас. Това си е ферментирала смес от брашно и вода.
отговорСигнализирай
1
анонимен преди 3 дни
10
Баба ми беше неграмотна турска *** и ни правеше най добрата трахана, която в основата си е чисто кисело тесто. Оставена мокра в буркан или изсушена траеше година, че и повече.
отговорСигнализирай
преди 3 дни
преди 3 дни
преди 3 дни
преди 3 дни
преди 3 дни
преди 3 дни