Каква е тайната на нашумелия напоследък дубайски шоколад? За това разказва пред Bulgaria ON AIR шеф Елица Божинова.
Тя е професионален сладкар. Вече над 30 години тя работи в тази сфера, а в последните 15 - в шоколадовата.
"Цялата година мина под знака на дубайския шоколад. Това е един от феномените на социалните мрежи. Правим и коледни елхи с дубайски шоколад. Аз не го правя в класическата форма, а в барчета. Нашият има много повече шоколад", разказа шоколатиерът в неделното издание на "България сутрин".
Според Божинова сега, със социалните мрежи, е много по-лесно да се добият различни знания.
"Когато аз започвах беше много трудно и понякога някои техники са ми отнемали 2 години. Аз съм завършила такова училище и се считам за късметлия, че попаднах в сладкарски цех, където главният сладкар успя да ми задържи вниманието", каза още тя за .
Сладкарят извървява дълъг път, за да натрупа опит и да мине през различни звена.
"Девет години съм работила без механични помощници. Не е невъзможно. С повече колеги и повече ръце. Има и моменти, в които си казваш "защо си го причинявам, няма ли нещо по-лесно". Идват много амбициозни хора и мислят, че ще им се получи с едно обучение и след това си тръгват. "Аз знам" и "аз мога" са два различни израза", коментира гостът.
Началото е трудно, каза още шеф Божинова. Хората не трябва да се заблуждават, че ще стане за месец-два.
"Социалните мрежи ми помагат с това, че гледам колеги и попивам. Доста от нещата се старая да ги поднеса така, че да се възприемат добре от българина. Нещо, което за една нация е популярно, не важи за нашата нация. Позволявам си да експериментирам с вкусове", допълни шоколатиерът.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.