До 500 лева за 6-7-степенно меню струват кувертите в ресторантите в София за посрещането на Нова година. Цените са формирани в зависимост от менюто и гост-изпълнителя на вечерта.
От Асоциацията на ресторантьорите казват, че кувертът варира най-вече в зависимост от ценовия клас на заведението.
"Ценовият диапазон е между 100 и 120 до към 250-300 лева. Има и такива за по 500 лева, зависи какво е включено. Ако има качествен изпълнител - скъп изпълнител, богата музикална програма, тогава е оправдано", коментира зам.-председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.
За Мария, която също ще отпразнува Нова година в заведение, сумата от 500 лв. и се струва твърде много.
"С приятели в ресторант, но не с такива цени, със забавления и караоке. Все пак разчитаме и на приятелска подкрепа", каза тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.
За други обаче цената е съвсем нормална.
"Зависи, може да е луксозен ресторант. Вече 500 лева са нищо при тази инфлация", смята Георги.
Запитванията за места на Нова година са започнали още през октомври.
"Капацитетът ни е задоволително пълен. Ще имаме програма, изпълнители, имаме 7-степенно меню, в което има и алкохол. При нас кувертът е 180 лева", уточни управителят на заведение Анна Каракашева.
И тази година в новогодишната нощ ще има засилено полицейско присъствие и проверки по заведенията.
Вижте повече в репортажа на Антония Яворова
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.