Хората от село Мъдрец, община Гълъбово, са категорични, че там се прави най-вкусният кебап под връшник в света. Така се заемат с патентоването му.
Всяка година жители и гости се събират на празник около огнището в селото. Тайната на вкусния кебап се крие в запичането на ястието под връшник, а на него се слага жар. Истинските майстори от селото знаят точно колко трябва да се постави, за да се получи точният вкус.
Необходимите продукти са свинско месо, кисело зеле и ориз.
"Предимно са се ползвали медни съдове", каза Кирилка Каравасилева.
Целият процес на готвене продължава около 5 часа. Запазената рецепта е стара, но желанието на мъдречани е да остане за поколенията и вече събират документи за патент.
Хората от селото са категорични, че хубавият кебап на връшник заслужава да се допълни с добро вино и да се сподели с приятели. Формулата за щастие, която не се нуждае от нищо друго.
Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев и телевизия Bulgaria ON AIR
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.