IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Стандарт и за лютеницата

Консервната промишленост има проблем с качеството, смятат специалисти

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Задължителен стандарт трябва да се въведе за производството на българска лютеница, смята директорът на Института по консервна промишленост Павлина Параскова.

В момента типичният за страната ни продукт всъщност бил с неизвестно качество. Същото се отнасяло и за кетчупа, произвеждан в България, казва Параскова пред „Фокус”.

Консервната промишленост имала огромен проблем с качеството.

Причината за „компроментираното качество” на лютеницата е, че всички производители нагласяват производството по цената.

За да бъде продаваем продуктът им, използват съставки и технологии, при които крайната цена да е от 1 до 3 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
България
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата