Много пикантни подправки, люти чушки и пържени червеи били основна част от менюто на двойката мексикански художници Фрида Кало и Диего Ривера. Това става ясно от изказвания на 81-годишна дама, по-голямата дъщеря на Ривера, намерила предпочитаните рецепти на двамата творци.
Възрастната жена, споделила пред медиите интересните си разкрития, се казва Гвадалупе Ривера и от няколко дни води свое собствено шоу по мексиканската телевизия. Тя с ентусиазъм приготвя пред камерите ястията, които са похапвали Диего и Фрида в дома си в Мексико.
Гваделупе е имала щастието да се сдобие с тетрадки на двойката от времето на тяхното съжителство, в които се съдържат въпросните рецепти. Записаното за пореден път потвърждава славата на Диего Ривера за истински чревоугодник, за което са свидетелствали и огромната му талия, и 150-те му килограма.
Кухнята на Гълъбицата (Фрида) и Слона (Диего), както били наричани понякога, е много богата на подправки, предупреждава зрителите си дъщерята на художника. Сред представените от нея манджи са печено пиле в шоколадов сос с люти чушки и червен пипер, пържени лютиви червеи, царевични питки с подлютено месо и др.
Особено внимание в TV предаването се обръща на червеите – бели, с дължина около 5 см, най-често от тези, които живеят по някои видове кактуси. Любимата рецепта на Диего Ривера (1886-1957) с тях била с гуакамол (пюре от авокадо с лук и домати).
Фрида Кало (1907-1954) споделяла вкусовете на любимия си, но най-много обичала печена патица. Всеки ден художничката ходела до пазара, за да купува пресни продукти за кухнята и, дори и да не готвела, защото оставяла това занимание на готвачката, обичала да подрежда тенджерите и да надзирава кулинарните приготовления.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.