IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Кулинарни деликатеси от далечни страни на моста на НДК

Посолства се представиха в етно кухнята на Водния булевард на изкуствата и занаятите

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Вечерта, посветена на кулинарните традиции на различни страни, привлече не само отделни участници и организации, но и две посолства – тези на Финландия и на ЮАР.

Главните им готвачи Мирослав Колев и Иво Михайлов приготвиха кулинарните деликатеси на далечните страни, които всеки можеше да опита.

На събитието присъстваха и официални гости от дипломатическите мисии, сред които Н.Пр. г-жа Шийла Камерър, посланик на ЮАР у нас и първият секретар на посолството на Финландия г-жа Рае Анна-Хелена Веркоранта, които поздравиха организаторите за прекрасната инициатива и за възможността да покажат свои традиционни ястия.

Те останаха изключително доволни от интереса на публиката, който пролича и от бързината, с която „изчезнаха” вкусните гозби и изразиха готовност да се включват и в други подобни събития.

На етно вечерта присъстваше и младежката организация AIESEC Sofia UNWE, част от международната организация AIESEC - най-голямата световна студентска формация, с присъствие в 110 страни и 1700 университета из целия свят, която се стреми да помага на младите хора да разкрият и развият своя потенциал чрез различни инициативи.

Тя демонстрира традиционни ястия на свои членове от Швеция, Белгия, Конго, Бразилия, Румъния и Тайван, които в момента са в страната ни по линия на младежки обмен.

Не липсваха и български ястия – родната ни кухня представиха хотел ЕХРО и фирма ЕЛИАЗ, както и ученици от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии, които на място демонстрираха уменията си, украсявайки по изящен начин торти и други сладкарски изделия.

Повече традиционни български гозби ще видим на 3 октомври, когато фестивал „Пъстра трапеза” ще гостува на Булеварда.

Гостите на събитието посетиха всички щандове и на края на вечерта не остана нищо по масите. Те споделиха, че и чуждата, и родната кухня са били изключително вкусни, важно е храната да е приготвена с любов и майсторлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата