IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Изкуството да пиеш качествено вино от "Брестовица"

Розето навлиза все повече в ежедневието на европейците

Изкуството да пиеш качествено вино от "Брестовица"

Розето навлиза все повече в ежедневието на европейците. Оказва се, че едни от най-качествените вина се произвеждат във винената столица на България – Брестовица. Там се правят 40% от винените напитки в пловдивския регион.

Розето се прави от червено грозде по бяла технология, като има силно изразено антиоксидантно действие и помага при сърдечни проблеми и предотвратява образуването на ракови клетки.

Розето е и елегантен начин любителите на червено вино да пият такова през лятото. На дипломатически коктейли вече е модерно да се пие и розе.

В България производството на розе започва в последните 10 години. Най-доброто розе е младото на възраст от 1 година. То трябва да е свежо и бистро на цвят.

Във винарска изба „Брестовица” се произвежда и вино от сорт „Рубин”. Той е селектиран сорт на български учени и е характерен само за родопската яка.

Според изследвания на немски лаборатории, това е сортът, който притежава най-много антиоскиданти и е изключително полезен. Селектиран е през 60-те години.

Виното розе на изба "Брестовица" печели първа награда на публиката на Фестивала на младото вино в Стария Пловдив през 2011 година. 

Избата произвежда и червено вино „Памид” – типичен сорт вино, който е познат от 3000 години. Виното печели първа награда на публиката.

Розето на „Брестовица” е напитка, която е качествена и елегантна и позволява да се консумира през всички сезони - както в планината, така и на плажа, дори и в студените зимни нощи и в летните горещини. 

Винарска изба Брестовица е разположенa на 17 километра югозападно от Пловдив в плодородната Тракийска низина, където производството на божествената напитка има хилядолетна история. 

Построена в края на 30-те години на миналия век по проект на френски инженери и може да произвежда 4 милиона литра вино годишно. Избата преработва превъзходно ръчно брано грозде, което ферментира по класическа технология за висококачествени вина.

Стриктна хигиена и контрол се съблюдават на всеки етап от производството, за да се запази аромата на истински зрели горски плодове, типични за региона.

Политиката на винарската изба е да налага и възражда характерните български сортове „Рубин”, „Памид”, „Димят” и „Мискет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Спонсорирани публикации
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата