IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Кафе "Караро" - стогодишна традиция

Новата ароматна напитка на нашия пазар

Кафе "Караро" - стогодишна традиция

Познахте, става въпрос за появата на ново кафе на нашия пазар. А щом се споменават традиции, несъмнено кафето е италианско. Отдавна за Италия кафето не е просто търговски продукт, а част от националната култура на тази страна. Със своите „еспресо”, „капучино”, „мокачино”, „лунго”, „макиато” Италия, като че ли, научи половината свят как да пие кафе. Но мисля си, че не това е главното за световното кафе реноме на тази слънчева страна.

Главното за създаването на обемния, плътен вкус на чашката италианско кафе са онези майстори, които подобно на вълшебници сътворяват аромати и вкусове. Рецептите за купажите се пазят в дълбока тайна, а майсторите на тези купажи се утвърждават като такива не за няколко седмици. Не дори за няколко години. Разказите за тяхната работа са разкази за много труд, упоритост и амбиции. Разкази за традициите.

Такъв е разказът и за фамилията Караро. Този разказ започва в края на 19 век, в 1896 г., в малкото по онова време градче на Северна Италия Скио.

И както повечето разкази за италианските „кафе” фамилии започва в една малка бакалничка. Там Гаетано Караро продава на своите съграждани кафе на зърна. Само че, „зелени”. И ги учи как да ги пекат вкъщи, на камината или в кухнята, на огнището.

И така почти трийсет години, докато на сина му Марио Караро му писва да гледа как все повече от съгражданите му ходят до Виченца или до Верона, за да си купят готово изпечено кафе. Взел Марио заеми откъдето могъл и създал в 1927 г.първата в този край фабрика за печене и пакетиране на кафе.

Впрочем, „Караро” са сред първите компания, които през 1962 г. започват да използват вакуумирани пакети за кафето, а малко по-късно и консервни кутии. През 1999 година нова голяма фабрика с капацитет от 10000 тона печено кафе годишно, съоръжена с абсолютно авангардни технологии е тържествено открита в Скио.

Това е то, новата „еспресо” култура е озарила кулинарния небосклон на страната, а кафето „Караро” е станало звезда на този небосклон.

В България кафе Караро се разпространява от края на 2012-та година от Геник. Фирмата успешно дистрибутира на българския пазар различни марки кафе и кафе машини. Заповече информация относно марката Караро посетете http://caffecarraro.bg/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Спонсорирани публикации
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата