Предимствата на професионалното кухненско оборудване и иновациите, които се правят в тази област, ще бъдат представени на СИХРЕ 2013.
Специализираното изложение ще покаже нови продукти и услуги на водещи производители и вносители на ресторантско и хотелско оборудване. В началото на ноември (от 6-и до 9-и) в Интер Експо Център - София предстои 13-ото издание на СИХРЕ, чиито организатори за поредна година са Агенция Булгарреклама и Националната асоциация Хотел Ресторант Кафетерия (ХоРеКа).
Бизнес форумът ще демонстрира технологии за оборудване на хотели и ресторанти, които повишават качеството на продукцията, безопасни са и спестяват време.
„ХоРеКа секторът е един от най-бързо развиващите се сектори в цяла Европа и България не прави изключение", споделя преди предстоящото събитие Георги Георгиев, управител на фирма ТОМЕКО и председател на Националната асоциация Хотел Ресторант Кафетерия.
Маркетингът, търговията и комуникацията се осъществяват на няколко нива – качествено обслужване и качествено оборудване. В България има ресторанти и хотели, които покриват световните стандарти. Нашата работа и старание е това да са една по-голяма и дори основна част от тях. И тук не говорим само за веригите и големите ресторантски и хотелски комплекси, а и за средните и малките в бранша. Изключително добро решение е, че СИХРЕ събира на едно място специалистите в областта на професионалното кухненско оборудване и международните специализирани хранителни изложения ИНТЕРФУД & ДРИНК, МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и САЛОН НА ВИНОТО.
По този начин индустрията много по-обхватно и полезно се представя на потребителите. А потребителите са хотелиери, ресторантьори, кетъринг фирми – с една дума ХоРеКа секторът. По този начин те имат възможност да се запознаят с актуалното състояние на пазара на професионалното кухненско оборудване, храни и напитки. Нашите очаквания са все по-голяма част от потребителите ни да оценят и разберат предимствата на професионалното кухненско оборудване и иновациите, които се правят в тази област", добави той.
На специализираното изложение освен модерните и иновативни парни конвектомати UNOX, бързата фурна с комбинирана технология AtollSpeed и пълна гама от помощни, кухненски и барови уреди, ще бъде представена и невероятна гама от аксесоари за декорация на ресторант, кафене, пъб, а защо не и на пекарна. Посетителите ще имат възможност да се уверят в здравината и красотата на сервизите на Bormioli Rocco – нов вид порцеланово и опалово стъкло, в практичността и естетиката на новата марка 4DECO – салонна и търговска декорация, ще се докоснат до нови уникални и удобни менюта, светещи външни и вътрешни табла-менюта, както и тематични дъски за писане.
Хотелиерите, ресторантьорите и търговците, които посетят СИХРЕ, ще могат да се запознаят със системите за 100% компютърна автоматизация за управление на хотелски услуги и резервации и за отчитане и планиране на работното време на персонала с възможност за почасово заплащане.
Отново ще бъде демонстрирано интерактивно меню на таблет за заведения, което поставя нов стандарт за общуване с гостите. За първи път на българския пазар ще бъдат представени два нови модела конвектомати - абсолютен връх на технологията на готварското производство. Експонат от нова серия енергоспестяващи вертикални хладилни витрини с плъзгащи се панорамни врати и вграден агрегат ще бъде сред продуктите, които ще привлекат вниманието на собственици на ресторанти, магазини или кетъринг компании. Посетителите на специализираното изложение ще могат да разгледат цялостни решения за оборудване на "Sushi" ресторанти и да се докоснат до оригинални японски памучни кимона с различни мотиви.
Следвайки тенденциите на световните изложения за хотелско и ресторантско оборудване, СИХРЕ 2013 ще бъде трибуна на националните квалификации за най-престижния конкурс на професионалните готвачи - Bocuse d'Or (6-7 ноември, зала 6). Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) ще представи нови идеи и решения за обзавеждане на специфичните пространства на хотела и ресторанта. „Как да пазаруваме дизайн онлайн?“ е темата на семинар с експертите от dibla.com (8 ноември, 16.00 – 17.00 ч.). COOLинар ще срещне собственици на дигитални медии с кулинарна тематика – блогове и сайтове с рецепти, онлайн общности за кулинария, форуми за кулинария и социални мрежи с производители на храни и оборудване, собственици на ресторанти и хотели, професионални готвачи, сомелиери и бармани. (8 и 9 ноември).
СИХРЕ 2013 ще се проведе паралелно с форумите на хранителната индустрия: Интерфуд и дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Работно време за посетители е от 06 до 08.11.2013 г. от 10.00 ч. до 18.30 ч., на 09.11.2013 г. от 10.00 до 16.00 ч.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.